L'HLA Alacant i el Tau Castelló es retroben amb la victòria

Els de Pedro Rivero han guanyat a Múrcia (65-71) i els de Toni Ten han vençut a la pista de l'Almansa (52-66).

Rafa Huertas tracta de fer una cistella
Rafa Huertas tracta de fer una cistella / Twitter: @FundLucentum

L'HLA Alacant i el Tau Castelló s'han retrobat amb la victòria en la Lliga Leb Or. L'equip entrenat per Pedro Rivero ha vençut en la visita a Múrcia per 65-71 després de la primera derrota de la temporada la setmana passada contra el Granada. I els jugadors de Toni Ten s'han refet de la derrota contra el Lleida en el partit ajornat de la jornada 6 i han guanyat en la sempre complicada pista de l'Almansa amb claredat (52-66).

L'equip alacantí ha viatjat a Múrcia amb l'objectiu d'oblidar la primera derrota de la temporada, però l'equip local no li ha posat les coses fàcils. Els de Pedro Rivero han començat manant en el partit des de l'inici, però s'ha arribat al final del primer quart amb empat a 16. En el segon període els visitants han continuat gaudint d'avantatges curts, que els han permés arribar al descans per davant en el marcador (28-31).

En la represa, l'HLA Alacant ha eixit molt endollat i ha aconseguit una renda de huit punts (34-42), però la reacció del Múrcia ha fet que el tercer quart acabara amb un ajustat 47-50. Els de Pedro Rivero han tornat a fer un bon inici de període, fet que els ha permés obtindre el màxim avantatge en tot el partit (49-61) a falta de sis minuts. Això ha relaxat els visitants, que han vist com els locals s'han acostat a només tres punts (65-68) a poc més d'un minut per al final, però no ha sigut suficient per a completar la remuntada.

Convincent triomf del Tau Castelló

El Tau Castelló també arribava al duel amb ganes de revenja després de la inesperada derrota contra el Lleida al Ciutat de Castelló (65-74), en el partit ajornat de la jornada 6 que es va disputar dimecres. Els de Toni Ten han començat molt concentrats i li han endossat un parcial d'inici de 0 a 12 a l'Almansa, però els locals no s'han afonat i han aconseguit reduir les distàncies fins a només tres punts al final del primer període (16-19). El segon quart ha tingut el mateix guió: bon començament dels de la Plana i reacció final de l'Almansa, que ha deixat el marcador 31-36 al descans.

En la represa l'Almansa no s'ha deixat sorprendre pel bon inici del Tau Castelló i ha aconseguit capgirar el marcador just abans que acabara el tercer quart (49-48). Però l'equip de Toni Ten ha tornat a desplegar el seu millor joc per a avançar-se novament en el marcador i ja no hi ha hagut resposta per part dels locals, que han acabat perdent per 14 punts, la màxima diferència en tot el duel.