L'HLA Alacant s'endú el derbi contra el TAU Castelló amb polèmica (74-70)

L'equip de Rafa Monclova ha remuntat el partit en un últim quart marcat per les controvertides decisions arbitrals

Hook fa una cistella davant la defensa de Guillem Arcos
Hook fa una cistella davant de la defensa de Guillem Arcos / Twitter: @lirasa1

L'última jornada de la primera volta de la Lliga LEB Or enfrontava els dos equips valencians de la categoria. I l'HLA Alacant s'ha endut el triomf en el derbi contra el TAU Castelló per 74-70, en un partit envoltat de polèmica per les controvertides decisions arbitrals en l'últim període.

Els castellonents han inaugurat el marcador, però un parcial de 10-0 ha donat la primera gran renda als alacantins (12-2). El TAU ha reaccionat i ha aconseguit reduir la distància a la fi del primer període (18-15). Una eixida en tromba de l'equip de Juan Antonio Orenga en el segon quart, amb un parcial de 0-18, ha capgirat el marcador (18-31) i ha permés als taulellers anar-se'n al descans amb un còmode avantatge (31-41).

En la represa, els locals han tractat de reduir l'avantatge i han començat l'últim període a set punts dels visitants (48-55). Al TAU se li ha fet xicoteta la cistella i una polèmica antiesportiva a Stutz ha permés als alacantins donar-li la volta al duel amb dos tirs lliures i un triple (64-63). En un final de partit molt travat, amb faltes constants, els taulellers s'han tornat a avançar (64-66), però dues tècniques en els instants finals han acabat de setenciar el partit en favor local.

L'HLA Alacant puja fins al cinqué lloc de la classificació, amb onze triomfs i sis derrotes, i el TAU Castelló es queda en onzé lloc, amb sis victòries, a tres del nové lloc, que marca la zona de play-off d'ascens a la Lliga ACB.