L'HLA Alacant disputarà la fase d'ascens a l'ACB

El 25 de maig serà la data límit per saber si es juga aquesta promoció.

L'HLA Alacant disputarà la fase d'ascens a l'ACB
L'HLA Alacant disputarà la fase d'ascens a l'ACB

La comissió delegada de la Federació Espanyola de Bàsquet ha donat per conclosa la lliga regular sense descensos i ha fixat els mecanismes que determinen els equips que poden ascendir a ACB. El play-off sols es jugarà si pot començar abans del 30 de juny. En cas contrari, el Valladolid i el Guipúscoa, primer i segon classificat, serien els dos equips que l'any que ve jugarien en l’ACB.

Si finalment es disputa, el Valladolid i el Guipúscoa disputaran un partit. Es tindrà en compte el partit de la primera volta i el guanyador del basket-average dels dos partits serà el que ascendisca de manera directa.

Del tercer a l'octau classificat es jugaran tres partits. Els tres vencedors i el perdedor de l'eliminatòria entre Valladolid i Guipúscoa jugaran les semifinals. D’aquesta final eixirà l'altra plaça per a la Lliga Endesa.

L'HLA Alacant estava quart classificat quan es va aturar la competició. Per tant, si es disputa el play-off, s'enfrontarà al Mallorca. Molt important o quasi definitiu serà la possibilitat que els tres americans que es troben al seu país puguen tornar.

El president de l'HLA Alacant, Toni Gallego, s'ha mostrat satisfet amb l'anunci de la data límit per a decidir si haurà play-off d'ascens. "Cal ser prudents, perquè haurà de ser Sanitat la que ho aprove. Encara queden moltes incògnites per definir: tests, entrenaments de readaptació, lloc on es jugarà el play-off i condicions econòmiques".

També et pot interessar