L'HLA Alacant continua invicte i el Tau Castelló li segueix l'estela

Els de Pedro Rivero no han tingut pietat de l'Osca (84-50), mentre que els de Toni Ten han guanyat a Palma (73-79).

L'HLA Alacant no va tindre pietat d el'Osca
L'HLA Alacant no va tindre pietat d el'Osca / @FundLucentum

Els equips valencians mantenen la bona dinàmica en la LEB Or i han sumat una nova victòria en la jornada cinquena de la Lliga. L'HLA Alacant, líder invicte, s'ha imposat amb contundència a l'Osca (84-50), mentre que el Tau Castelló s'ha refet de la derrota al derbi amb un triomf a Palma (73-79).

L'HLA Alacant compta els seus partits per victòria i es manté com a líder del grup B. En aquesta ocasió, els de Pedro Rivero s'han desfet amb facilitat de l'Osca al pavelló Pedro Ferrándiz. Després d'un primer quart marcat per la igualtat, els alacantins se n'han anat al descans amb una renda d'11 punts, gràcies a un encert ofensiu més gran i a una gran defensa.

En la represa, els de Pedro Rivero han mantingut el ritme del segon quart i han deixat el partit sentenciat a falta de deu minuts (54-32). L'últim període ha servit perquè l'avantatge local augmentara fins als 34 punts finals (84-50). Jorge Bilbao, amb 15 punts i 25 de valoració, i José Ortega, amb 14 i 21, han sigut els més destacats.

El Tau Castelló es refà de la derrota en el derbi

Per la seua banda, el Tau Castelló visitava Palma amb la clara intenció de deixar arrere la contundent derrota en el derbi de la jornada passada. El primer quart ha estat marcat per la igualtat, però en el segon els jugadors de Toni Ten han apujat la intensitat en defensa i han millorat l'encert en atac. Això els ha permés anar-se'n als vestidors amb un clar 26-44.

En la primera part del tercer període el Tau ha continuat amb les bones sensacions i ha arribat a gaudir de 23 punts de renda (37-60), però la reacció local ha retallat la diferència fins als onze punts (55-66) al final del quart. El bloqueig en atac dels castellonencs ha permés que el Palma arribara fins i tot a empatar el partit a 69, però finalment l'encert d'Adala Moto ha assegurat la victòria dels de Toni Ten. Matthew Stainbrook, amb 20 punts, 5 rebots i 23 de valoració, i Óscar Alvarado, amb 11 punts, 6 assistències i 23 de valoració, han sigut els millors jugadors del Tau.