L'HLA Alacant cau a Lugo i es queda sense marge d'error (88-87)

L'equip de Pedro Rivero haurà de guanyar els dos pròxims partits contra el Breogán si vol estar en la final del play-off per l'ascens a l'ACB

Ortega tracta de robar una pilota
Ortega tracta de robar una pilota / Twitter: @CBBreogan

L'HLA Alacant ha estat a punt de donar la campanada al Pazo dos Deportes de Lugo i guanyar un dels màxims candidats a l'ascens a la Lliga ACB, el Breogán. L'equip de Pedro Rivero s'ha refet a un mal inici i li ha donat la volta al partit, però ha acabat perdent per només un punt (88-87). Aquesta derrota els deixa sense marge d'errada, ja que ara estan obligats a guanyar dissabte al Pedro Ferrándiz per a allargar la sèrie.

El Lucentum ha eixit al partit bloquejat en atac i la primera cistella no ha arribat fins al tercer minut de joc (9-3). Els gallecs han sigut molt superiors i han tancat el primer quart amb una important renda de 17 punts (30-17). Un parcial de 0-10, liderat per Stojan Gjuroski, autor de 23 punts, ha tornat a posar els visitants en el partit (32-28), que se n'han anat al descans només tres punts per baix en el marcador (44-41).

En la represa, l'HLA ha mantingut les bones sensacions dels instants finals de la primera part i s'ha posat per primera vegada per davant en tot el partit (44-45). Un parcial de 8-24 els ha donat als de Pedro Rivero una màxima de 13 punts (52-65), però els locals han aconseguit reduir l'avantatge al final del tercer període (60-69). El Breogán ha ajustat la defensa i li ha tornat a donar la volta al duel a cinc minuts del final (78-75). Les distàncies ja eren mínimes i les alternatives, constants. El Lucentum s'ha avançat quan només faltaven 30 segons gràcies a una cistella d'Urtasun (86-87), però Quintela ha posat el 88-87. Els de Pedro Rivero tenien 20 segons per a fer una cistella, però ni Pitts ni Gjuroski han encertat i els gallecs s'han endut la primera batalla.

Ara només queda guanyar dissabte al pavelló Pedro Ferrándiz per a forçar el tercer i definitiu partit, que seria novament a Lugo. El somni de pujar a l'ACB encara està viu.