L'HLA Alacant assalta el Ciutat de Castelló

L'equip de Gonzalo García de Vitoria s'ha imposat al TAU per 69-73 i l'iguala en la classificació amb 13 victòries

Rozitis i Van Zegeren, en una acció del partit
Rozitis i Van Zegeren, en una acció del partit / TAU Castelló

L'HLA Alacant s'ha convertit en una autèntica bèstia negra per al TAU Castelló. El Lucentum, que ja va véncer al Pedro Ferrándiz en la primera volta i va eliminar els de Toni Ten en el play-off pel títol de la temporada passada, ha tornat a guanyar-los al Ciutat de Castelló. L'equip de Gonzalo García de Vitoria s'ha imposat per 69-73 i iguala els castellonencs en la classificació amb 13 victòries i 12 derrotes.

Els alacantins han portat la iniciativa des del xiulit inicial (4-9), però una acció de 3+1 de Pablo Hernández ha capgirat el marcador (17-15). Tot i això, el primer quart ha conclòs amb avantatge per a l'HLA (19-22). La diferència s'ha eixamplat en el segon període amb un TAU sense resposta contra el millor joc visitant. Un parcial de 0-9 ha donat la màxima renda als de Gonzalo García de Vitoria (22-34), però Stutz i Rozitis han mantingut amb vida els castellonencs al descans (36-45).

La millora en defensa en el tercer període, amb només 11 punts del Lucentum, ha permés l'equip de Toni Ten situar-se a només tres punts (53-56). El TAU ha arribat a empatar dues vegades, però no ha acabat de culminar la remuntada i els alacantins, més encertats en els moments decisius, s'han endut la victòria. Calvin Hermanson, amb 19 punts, i Pedro Llompart, amb 17, han sigut els màxims anotadors del partit.

Aquest resultat deixa els dos equips en la zona de play-off d'ascens a la Lliga ACB a falta de deu jornades perquè concloga la fase regular de la competició.