L'Eurolliga proposa modificar la normativa per a celebrar els partits suspesos pels casos de Covid-19

El canvi afectaria el València Basket-Zenit que s'havia de disputar demà i que s'ha donat per perdut als russos.

Duel a l'Eurolliga entre el València Basket i el Barça a la Fonteta
Duel a l'Eurolliga entre el València Basket i el Barça a la Fonteta

L'Eurolliga ha proposat modificar el reglament per a celebrar els partits que han quedat suspesos pels casos de Covid-19 detectats en diferents equips que participen en la competició. El canvi, amb efecte retroactiu, afectaria el València Basket-Zènit que s'havia de disputar demà i que s'ha donat per perdut per a l'equip rus.

L'organisme rector de l'Eurolliga i l'Eurocup proposarà a la junta d'accionistes de les dues competicions, ECA, modificar l'article 6 del reglament especial aprovat pels clubs el passat setembre. En aquest s'estableixen les conseqüències per als equips que, com a conseqüència dels casos de Covid-19, no tinguen un mínim de 8 jugadors aptes per a jugar. Amb l'actual norma, se'ls dona el partit per perdut per un marcador de 20-0. Amb la modificació, als equips que no puguen reunir 8 jugadors sans se’ls suspendran els partits, que seran reprogramats per a una data posterior.

La modificació arriba després que al Zenit i a l'Asvel, molt afectats per la Covid-19, se'ls han donat per perduts els duels d'aquesta setmana. En el cas de l'equip rus, contra el Baskonia i el València Basket i en el cas de l'equip francés, contra el Panathinaikos i l'Estrela Roja. Si s'aprova la modificació s'aplicaria retrospectivament als sis partits que no s'han jugat en l'Eurolliga i l'Eurocup pels casos de Covid i es reprogramarien per a una data futura. En el cas de l'Eurocup les plantilles afectades són el Cevedita Olimpia eslové i el Bourg francés.

També et pot interessar

stats