L'Eurolliga permetrà ajornar els partits quan un equip no tinga prou jugadors aptes degut a la Covid-19

El canvi té caràcter retroactiu i obliga a reubicar el València Basket - Zenit de Sant Petesburg.

La plantilla del València Basket, durant un partit
La plantilla del València Basket, durant un partit

La junta executiva d'accionistes de l'ECA, que gestiona l'Eurolliga i l'Eurocup, ha aprovat la modificació del reglament especial de seguretat i salut que s'aplicarà als partits en què algun dels clubs implicats no tinga prou jugadors aptes per a jugar. Cada equip ha de presentar una llista amb un mínim de 8 jugadors amb PCR negativa per a poder participar-hi. El canvi aprovat determina que en lloc de donar el duel per perdut a l'equip que no tenia prou jugadors, es permetrà ajornar el partit fins a tres ocasions. Si finalment no es puguera disputar, es donaria per perdut al causant original. També s'aplica a equips que s'hagen de posar en quarantena després de detectar un positiu per la Covid-19.

Aquesta modificació té caràcter retroactiu i ara caldrà reubicar en l'ajustat calendari els partits afectats, entre els quals està el València Basket - Zenit de Sant Petersburg previst per a dijous de la setmana passada. El club taronja ix perjudicat per aquest canvi, ja que amb el reglament vigent fins ara se li atorgava la victòria.

Aquestes reprogramacions i les futures que es puguen donar s'han de fer dins d'unes dates límit. En el cas de la lliga regular de la màxima competició europea, ha de jugar-se abans del 13 d'abril de 2021, i si es tractara dels play-offs, hauran d'haver-se disputat abans del 5 de maig.

Els clubs han manifestat la necessitat de preservar la salut i mantindre la integritat i igualtat en la competició però es mantenen oberts a futures modificacions en funció de l'evolució de la pandèmia. A més, reforçaran el compliment dels protocols de salut i seguretat per part de tots els participants en ambdues competicions.

També et pot interessar

stats