L’Eurolliga i l’Eurocup acabaran la temporada

La competició es reprendrà amb el format actual quan ho permeten les autoritats sanitàries.

Últim enfrontament del València Bàsquet en Eurolliga, a porta tancada contra l’Olimpia de Milà.
Últim enfrontament del València Bàsquet en Eurolliga, a porta tancada contra l’Olimpia de Milà.

L’Eurolliga i l’Eurocup no cancel·len la competició per la pandèmia del coronavirus i finalitzaran la temporada quan ho permeten les autoritats sanitàries. S’obri, així mateix, la possibilitat de modificar el calendari per a retardar les dates de finalització. Així s’ha acordat en l’assemblea que ha tingut lloc, via telemàtica, entre l’organització de les dos competicions i els clubs implicats.

Segons indica el comunicat emés després de la reunió, les competicions es reprendran quan hi haja condicions segures i de salut òptimes per als participants, d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i els governs locals. Així mateix, es prioritza acabar la temporada amb el format existent, jugant el que queda de fase regular, els play-offs i la Final a Quatre, cosa que implicaria acabar més enllà de les dates previstes al maig i s’incrementaria la freqüència de partits. S’analitzaran sistemes de competició alternatius que podrien activar-se sols si la situació ho requereix.

L’Eurolliga també estableix tot un seguit de polítiques que seran proposades a l’Associació de Jugadors i el Comité d’Entrenadors. Inclouen la tornada de jugadors i entrenadors a les seues ciutats i demanen també el seu compromís en el sentit d’ajustar els pagaments de salaris durant les suspensions de les competicions. Per a ajudar a pal·liar les dificultats de finançament dels clubs, l’Eurolliga ha anunciat que les normes de control financer seran més flexibles fins que hi haja major certesa sobre l’evolució de la situació. Els responsables de l’Eurolliga i l’Eurocup també han demanat a clubs, jugadors, tècnics, àrbitres i ambaixdes que col·laboren en la campanya de conscienciació iniciada hui per difondre les mesures sanitàries destinades a detindre l’expansió de la pandèmia del coronavirus.

La màxima competició europea de clubs de bàsquet es va suspendre quan faltaven per disputar-se 8 jornades de la primera fase i els quarts de final al millor de cinc partits, per als quals estaven classificats Reial Madrid i Barça i optaven el València Basket i el Baskonia. També havia de tindre lloc la Final a Quatre, originalment prevista per al 22 de maig a la ciutat alemanya de Colònia. Pel que fa a l’Eurocup, tenia programats per a la setmana passada els quarts de final, amb l’Unicaja de Màlaga com a representant espanyol.

També et pot interessar

stats