L’Eurobasket masculí s’ajorna al 2022 i el femení es manté el 2021, amb València com a seu

La FIBA reajusta els calendaris com a conseqüència del coronavirus i l’ajornament dels Jocs de Tòquio a 2021.

Rudy Fernández alça el trofeu de campions del món de la selecció espanyola de bàsquet
Rudy Fernández alça el trofeu de campions del món de la selecció espanyola de bàsquet

El comité executiu de la Federació Internacional de Bàsquet, FIBA, ha anunciat els reajustaments en el calendari dels pròxims tornejos internacionals com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus i l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio el 2021. D’una banda, es posposa un any l’Eurobasket masculí, que se celebrarà finalment del 1 al 18 de setembre del 2022, organitzat per Alemanya, República Txeca, Geòrgia i Itàlia. D’altra banda, l’Eurobasket femení manté les dates originals el 2021, entre el 17 i el 27 de juny. València i la ciutat francesa de Lió seran seus de la primera fase i els quarts de final i París acollirà la lluita per les medalles. Amb la decisió de la FIBA, els preolímpics es jugaran entre el 22 de juny i el 4 de juliol de 2021, encara que Espanya està exempta d’este pas previ perquè les dos seleccions ja s’han classificat per als Jocs Olímpics.

Per al president de la Federació Espanyola de Bàsquet i de la Comissió de Competicions de la FIBA, Jorge Garbajosa, esta adaptació de les dates afavoreix la convivència de totes les parts, és a dir, federacions, competicions, clubs i esportistes. A més, afirma, es preserva la salut dels jugadors, a qui perjudicaria un calendari saturat. El dirigent esportiu també ha agraït que no s’hagen alterat les dates de l’Eurobasket femení, després del treball realitzat durant dos anys junt a la federació francesa. Per a Garbajosa, “és un bonic premi per a València i totes les seues institucions, que ho mereixen perquè ens han donat suport des del principi amb la màxima il·lusió i compromís i no els decebrem”

Després de la reunió del comité executiu, la FIBA també ha informat que continuarà vigilant a diari la situació de la Covid-19 i avaluant les diferents opcions per alçar la suspensió de les competicions quan la situació ho permeta.

També et pot interessar

stats