L'Andorra trenca la ratxa de dotze victòries seguides en la Lliga Endesa (84-72)

El València Basket s'ha relaxat després d'un bon primer quart i no ha pogut remuntar en el segon temps.

El taronja Louis Labeyrie tracta d'obstaculitzar el llançament de tres de Haukur Palsson, de l'Andorra / Efe

El València Basket no ha pogut igualar la seua segona millor ratxa en l'ACB en perdre a Andorra per 84-72. Un nefast segon quart i el fet de no saber reaccionar després del descans han conduït a la seua cinquena derrota en Lliga, la primera des del mes de novembre passat.

Bon primer inici dels taronja, que després d'uns minuts igualats, han acabat el primer quart amb cinc punts d'avantatge (12-17). Una renda que se n'ha anat fins als nou punts a l'inici del segon, però tres triples de Tomasz Gielo han reduït la distància en el marcador. En la recta final abans del descans, els andorrans s'han posat per davant i se n'han anat als vestidors amb cinc punts a favor (39-34).

En la represa ha continuat la dinàmica del final de la primera i, tot i l'intent del València Basket d'aproximar-se en el marcador, l'Andorra se n'ha anat gràcies a l'encert de Clevin Hannah. Ha arribat a estar setze punts per davant, però l'equip de Jaume Ponsarnau ha reduït aquesta renda a deu punts al final del tercer quart (61-51).

En l'últim quart, s'ha vist un intent de reacció taronja. Liderats per Sam Van Rossom i Klemen Prepelic, el València s'ha col·locat a cinc punts quan faltaven dos minuts per al final del partit. Però, de nou, Hannah, des de la línia de tres punts, ha castigat l'equip valencià, que finalment ha abaixat els braços en l'intent de remuntada.

Així, els 13 triomfs obtinguts en la temporada 2013-2014 entre la jornada 21 i la 33, amb Velimir Perasovic a la banqueta taronja, continuen sent el segon millor registre del València Basket en l'ACB, només superats per les díhuit victòries seguides per a obrir la temporada 2015-2016.