L'ACB modifica el seu calendari per a donar cabuda als partits ajornats

Ha mostrat el seu malestar per les contradiccions respecte dels aforaments de diferents esdeveniments i dels partits

El jugador del València Basket, Joan Sastre durant un partit d'ACB
El jugador del València Basket, Joan Sastre, durant un partit d'ACB

L'ACB ha anunciat una modificació del calendari de partits per tal de donar cabuda als partits ajornats a causa de diferents circumstàncies, principalment, pels positius en coronavirus i la situació sanitària en diferents equips. Així, ara la Lliga regular finalitzarà el 23 de maig, data en què es disputaran els partits de la jornada 38 de la Lliga Endesa; una setmana després del que estava previst inicialment.

En el nou calendari, l'ACB també ha fixat el pròxim cap de setmana del 8 i 9 de maig perquè es dispute la jornada 36, ha imposat el període del 10 al 18 de maig perquè es recuperen els partits ajornats, a excepció d'un parell que es jugaran aquest dijous dia 6; i ha fixat la jornada 37 per al dimecres 19, el dijous 20 i el divendres 21.

Aquesta situació suposarà també la modificació de les dates d'inici dels play-offs, els quals estava previst que començaren a partir del 18 de maig. De fet, també implicarà un canvi de format per la dificultat de comprimir les concentracions per als partits del preolímpic que es disputa del 29 de juny al 4 de juliol, amb els de la fase final de l'ACB. El problema podria ser inclús més gran, si el Reial Madrid i Barcelona es classifiquen per a la Final Four de l'Eurolliga que es disputarà del 28 al 30 de maig.

El departament de comunicació de l'ACB, també ha volgut manifestar el malestar de l'Assemblea General de Clubs davant de les contradiccions existents pel que fa als aforaments en diversos esdeveniments culturals multitudinaris en pavellons i estadis que ja estan comptant amb un determinat nombre de persones, mentre que els partits de la Lliga Endesa continuen sense poder deixar accedir públic. Un fet que, asseguren, "afecta directament la viabilitat econòmica dels projectes dels clubs.

Per això, demanen apel·lar al sentit comú i la proporcionalitat, per tal de "posar fi a aquest greuge existent".

El València Basket estarà una setmana sense jugar

Aquesta modificació d'horaris afecta directament el València Basket, que veurà endarrerit el partit de la jornada 37 contra el Gran Canària una setmana -estava previst que es jugara el pròxim dia 12; i el partit de la jornada 38 contra el Fuenlabrada que, segons el nou calendari, haurà de jugar-se el dia 23.

Aquesta situació implica que, com que els taronja no tenen partits ajornats, estaran més d'una setmana sense jugar cap partit entre la jornada 36 i la 37.

També et pot interessar

stats