L'ACB modernitza dues normes per a donar fluïdesa al joc

Es tracta de dinamitzar les tretes ràpides i d'habilitar la possibilitat de demanar repeticions instantànies als entrenadors

L'entrenador del València Basket, Álex Mumbrú
L'entrenador del València Basket, Àlex Mumbrú

L'ACB ha anunciat aquest dijous dos nous canvis en les normes del joc que aplicaran en tots els partits oficials de la temporada 22/23 i que serviran per a donar "més fluïdesa i continuïtat al joc": es tracta, concretament de les tretes més ràpides i de donar més pes als entrenadors en les repeticions instantànies, per a limitar les revisions arbitrals durant els partits i reduir, així, les interrupcions.

En el cas de les tretes, ja no serà necessari, durant els primers 38 minuts de partit, que els àrbitres toquen la pilota abans d'un servei de banda o de fons en el camp propi de l'equip atacant, permetent que els jugadors posen la bola en moviment sense interrupcions, per a "fomentar les transicions ràpides i els contraatacs", segons l'ACB.

D'aquesta manera, els col·legiats només continuaran tocant la pilota durant els primers 38 minuts en accions en camp ofensiu o defensiu, sempre després d'una acció que requerisca senyalització a taula, i es disputaran els últims dos minuts reglamentaris i les pròrrogues de la mateixa forma habitual.

La mateixa FIBA, a més, ha validat recentment aquest canvi de norma per a les competicions organitzades per l'ACB, permetent la seua posada en marxa aquesta mateixa campanya.

D'altra banda, l'ACB augmentarà a dues el nombre de consultes de repeticions de cada entrenador, que les mantindrà o les perdrà en cas d'aconseguir que l'equip arbitral modifique la seua decisió, i limitarà les consultes per a revisió arbitral excepte reclamació dels tècnics.

El temps torna a ser capital ací, ja que tots els canvis seran efectius durant els primers 38 minuts de partit, excloent els dos últims i també les pròrrogues, quan els entrenadors perdran un dels seus dos "challenges" i els àrbitres podran recórrer per a tot a la repetició instantània.

Amb aquesta nova norma, casos com la revisió de faltes queden supeditats sempre a la reclamació dels preparadors.

També et pot interessar

stats