La justícia russa condemna Brittney Griner a nou anys de presó

Està acusada d'un delicte de possessió i introducció il·legal de narcòtics a través de la duana

La justícia declara culpable a Brittney Griner
La justícia declara culpable Brittney Griner / Maxim Shipenkov

La justícia russa ha condemnat la jugadora de bàsquet estatunidenca Brittney Griner a nou anys de presó després de ser declarada culpable de "possessió i introducció il·legal de narcòtics a través de la duana".

Griner, de 31 anys, ha admés el seu "error", però també ha demanat clemència durant la vista celebrada en el tribunal urbà de Khimki, a la regió de Moscou.

Mentre que el fiscal ha considerat que "la culpa de Brittney Griner ha sigut provada completament", la defensa ha demanat l'absolució o, en defecte d'això, la menor pena de presó possible, petició que no ha sigut acceptada.

El govern dels Estats Units considera que la detenció de la jugadora de bàsquet, en travessar la frontera amb oli de cànnabis, va ser "errònia" i demana l'alliberament immediat, igual que moltes estreles de l'NBA i WNBA.

El secretari d'Estat nord-americà, Antony Blinken, va proposar la setmana passada al seu col·lega rus, Serguei Lavrov, l'intercanvi de Griner i Paul Whelan, condemnat a setze anys per espionatge, pel "mercader de la mort", Víktor But, que serveix 25 anys de presó en una penitenciaria estatunidenca.

Recentment, la Casa Blanca va rebutjar la "proposta" de Rússia, que volia incloure un segon pres rus en l'intercanvi, el txetxé Vadim Krassíkov, segons va informar la CNN.

També et pot interessar

stats