Jornada negra per a l'HLA Alacant i el Tau Castelló

Els de Pedro Rivero han perdut a Palma 80-69 i els de Toni Ten han caigut 82-84 contra el Girona.

Edu Durán tracta de fer una cistella
Edu Durán tracta de fer una cistella / Twitter: @TAUcastello

L'HLA Alacant i el Tau Castelló, primer i segon en la Lliga Leb Or, han perdut en la mateixa jornada per primera vegada aquesta temporada. L'equip entrenat per Pedro Rivero ha caigut 80-69 en la visita a Palma, mentre que els de Toni Ten han perdut 82-84 contra el Girona després de la pròrroga. Tot i la derrota, els dos equips es mantenen en els dos primers llocs de la classificació.

Segona derrota de l'HLA Alacant

L'HLA Alacant no ha pogut començar l'any 2021 amb victòria i ha caigut contra el Palma en un partit en què sempre ha anat per darrere en el marcador. De fet, els locals ja han aconseguit una important renda de huit punts quan només s’havien jugat cinc minuts de joc, encara que l'equip de Pedro Rivero ha aconseguit retallar distàncies i s'ha arribat al final del primer quart amb 20-16 en el marcador. En l'inici del segon període el Lucentum ha arribat a empatar el partit (23-23), però de seguida el Palma li ha infligit un parcial de 8-0, que ha permés els locals anar-se’n als vestidors amb un avantatge clar (37-29).

En la represa els balears han continuat manant en el marcador i, fins i tot, han ampliat l'avantatge fins a 13 punts (42-29), però l'HLA ha reaccionat després d'un temps mort de Rivero per a tancar el tercer quart per sota dels deu punts (57-48). La tendència ascendent dels alacantins ha continuat en els primers minuts de l'últim període i han arribat a posar-se a només tres punts (65-62). Però això ha tornat a fer despertar els locals que, amb un gran encert ofensiu en els moments finals, han tornat a ampliar la renda fins al 80-69 final.

El Tau Castelló cau en la pròrroga

El Tau Castelló no ha pogut superar el tercer partit en la pròrroga en a penes un mes i aquesta vegada ha caigut per un ajustat 82-84 contra el Girona, en la que representa la tercera derrota en dotze partits. L'equip de Toni Ten no ha començat bé el partit i els catalans han arribat a guanyar de nou punts (13-22) poc abans del final del primer quart, que ha conclòs en 15-22. Un gran segon període ha permés els castellonencs capgirar el duel (42-39), però dues cistelles dels catalans han deixat el marcador en 42-43.

En la represa el duel ha continuat molt igualat, amb alternatives i avantatges mínims per als dos equips, que ho ha deixat tot per decidir en l'últim quart (62-64). Els nervis han sigut els grans protagonistes d'un últim quart amb poc encert ofensiu. Els castellonencs han gaudit de la màxima del partit poc abans del final (72-66), però llavors han encaixat un parcial de 0-8. Al final, el Girona ha tingut possessió per a guanyar, però no l'ha aprofitat i el partit se n'ha anat a la pròrroga (76-76). En el temps extra s'ha mantingut la tònica, amb moltes errades i pocs punts i els catalans han sabut aprofitar millor la situació per a endur-se el triomf (82-84).

La bona notícia per al Tau Castelló és la continuïtat de Kai Edwards, després que el club i el jugador han acordat allargar el contracte del pivot fins al final de temporada pel bon rendiment mostrat pel jugador.