Jordi Fernández, nou entrenador dels Brooklyn Nets

És el primer entrenador espanyol en la història de l'NBA

Jordi Fernández, nou entrenador dels Brooklyn Nets
Jordi Fernández, nou entrenador dels Brooklyn Nets

Els Brooklyn Nets de l'NBA han anunciat este dilluns de manera oficial que l'espanyol Jordi Fernández en serà el nou entrenador.

El tècnic de Badalona, que també és seleccionador del Canadà, es convertirà així en el primer tècnic nascut a Espanya que es posa al capdavant d'un equip de l'NBA.

"Estem emocionats de donar la benvinguda a Jordi Fernández i la seua família a la gran família dels Nets", ha dit en un comunicat Joe Tsai, propietari de l'equip.

L'anunci oficial va confirmar les informacions que la setmana passada van publicar els insiders més importants de l'NBA que ja havien publicat que Fernández, que en els dos últims anys va ser entrenador assistent dels Sacramento Kings, era l'escollit per a comandar els Nets.

Fernández, que va portar el Canadà al bronze en el Mundial de bàsquet del 2023, era un dels tècnics assistents més valorats en estos moments en l'NBA i el seu nom havia sonat com a possible entrenador cap d'alguna franquícia en els últims anys.

De 41 anys, Fernández tot just ha acabat la temporada amb els Sacramento Kings, que van caure eliminats en el play-in contra els New Orleans Pelicans, i la seua arribada a Brooklyn és la culminació d'un llarg procés de creixement sostingut, pacient i pas a pas en el bàsquet dels EUA.

També et pot interessar

stats