Jasiel Rivero es trenca i el València Basket perd el seu home referència

El cubà, que pateix una lesió muscular, no va tirar a cistella en el quart decisiu contra UCAM Múrcia després de sumar 26 punts en els tres quarts anteriors

Jasiel Rivero, durant un partit a la Fonteta
Jasiel Rivero, durant un partit a la Fonteta / Miguel Ángel Polo (València Basket)

El Valencia Basket busca un rumb que el torne a la senda de la victòria i encara serà més difícil amb la baixa de Jasiel Rivero per un trencament muscular en el bessó esquerre. El cubà, referència en els últims partits, deixarà la rotació de Mumbrú molt tocada en la parcel·la interior.

Aquesta lesió arriba després d'una ratxa de quatre les derrotes seguides, contra el Baskonia, Bilbao Basket, ASVEL i UCAM Múrcia. Les dues últimes per només un punt de diferència.

Álex Mumbrú ha anat variant els rols i buscant quintets que li donaren consistència i regularitat en pista, però no ho ha aconseguit. Va passar de descartar a Harper en la primera jornada d'ACB a donar-li el comandament de l'equip a la parella Harper-Jones a partir del segon partit.

Tot seguit, Van Rossom ha passat de no jugar en Eurolliga a la titularitat contra UCAM Múrcia. Els campions d'Europa, Pradilla i López-Arostegui, han sigut els descarts en cadascun dels dos partits d'Eurolliga. En canvi, passaren a jugar d'eixida aquesta última jornada.

Els jugadors no troben el seu espai ni el seu rol i el rendiment individual està per davall de l'esperat en aquest inici de curs en gran part de la plantilla.

Jasiel Rivero, una baixa molt sensible

Com si aquest ambient carregat de dubtes no anara amb ell, Jasiel Rivero s'ha mostrat com el jugador referència de l'equip amb actuacions estel·lars que li han valgut el MVP de l'ACB en una jornada. Contra UCAM va ser capaç de sumar 26 punts en tres quarts sense cap errada en el llançament de dos i amb un ¾ des de la línia de tres.

Però l'equip es va oblidar d'ell en l'últim quart. Potser fruit d'aquesta falta de rols definits, o pel problema físic que hui s'ha conegut, tot i que va jugar fins a l'últim moment. Rivero no va llançar a cistella ni una sola vegada en els 7 minuts que estigué sobre la pista en els instants decisius i el València Basket va perdre per un sol punt. Una dada estadística cridanera i que reflecteix l'estat de l'equip que no pensa amb claredat i es mostra ansiós sobre la pista.

I sense Rivero, la competició no para, doble partit d'Eurolliga a Turquia contra el vigent campió de l'Eurolliga, l'Anadolu Efes, i contra el líder actual, el Fenerbahce, abans de la visita a l'Obradoiro. Hi ha marge de millora en molts jugadors, però la setmana comença costera amunt per als taronja.

També et pot interessar

stats