Inici perfecte en l'Eurocup

El València Basket guanya per 22 punts de diferència (84-62) a l'Asvel Villeurbanne francés en el primer partit de la competició europea.

El València Basket guanya per 22 punts de diferència

El València Basket s'ha mostrat com un equip molt sòlid en el primer partit de l'Eurocup. Malgrat els dubtes inicials, l'equip dirigit per Ponsarnau ha reaccionat i ha doblegat el conjunt francés per 22 punts diferencia, 84-62. Al València Basket li ha costat entrar en el partit. Errada dels locals en el tir i, per contra, molta precisió dels francesos. En el minut 6 el marcador ja reflectia un clar avantatge de l'Asvel, amb un 4-15.

Un parcial que obligava el tècnic taronja, Jaume Ponsarnau, a demanar temps mort i fer rotar tot l'equip. Així i tot, el desconcert en el tir i les pèrdues de baló impedien que el conjunt valencià capgirara el marcador.

El primer quart ha acabat amb 5 punts per baix, 12-17.

Ponsarnau ha fet canvis decisius en el segon quart. Guillem Vives i Aaron Doonetkamp han liderat la reacció del València Basket i s'han convertit en els autèntics motors de l'equip. Molt encertats, han fet que en el minut 19 vinguera el primer avantatge local, amb el 33-32.

La Fonteta començava a respirar després dels dubtes que havia mostrat l'equip a l'inici del partit. Ponsarnau havia encertat en els canvis i els jugadors han reaccionat en el moment clau. La clau de la remuntada ha estat en la defensa, sobretot en el tercer quart, on el València Basket ha fet un parcial favorable de 28-21. En aquest tram del partit ha entrat en acció Will Thomas, que ha fet un triple que donava el màxim avantatge valencià fins a aquest moment. El tercer quart acabava amb 9 punts per dalt, 64-56.

El partit semblava encarrilat, però per davant quedava el decisiu i definitiu quart. La Fonteta feia força animant els seus i l'equip volia tancar la primera victòria en aquesta Eurocup. El València Basket ha eixit molt centrat en l'objectiu i ha acabat per trencar qualsevol possibilitat de reacció de l'equip francés. Han sigut els millors minuts dels valencians fins a arredonir una victòria molt treballada, però merescuda. El marcador final, 84-62, posa de manifest el treball d'equip que ha desplegat el València Basket.