Inesperada derrota d'Espanya en el debut en l'Eurobasket 2021

Les de Lucas Mondelo han caigut per un ajustat 53-51 contra Bielorússia en el primer duel de la fase de grups

Derrota de la selecció espanyola de bàsquet contra Bielorrúsia
Laura Gil i una jugadora de Bielorrúsia lluiten per un rebot / RFEB
Isabel Adam
17 de juny 2021 - 23:28

La selecció espanyola de bàsquet ha caigut derrotada contra la de Bielorússia en el seu debut en l'Eurobasket 2021 a la Fonteta. Les de Lucas Mondelo han perdut el primer enfrontament del grup A per un ajustat 53-51, en un partit que s'ha decidit en els últims 8 segons amb l'últim atac de Bielorússia i amb l'encert en el llançament de Bentley.

Les espanyoles han fet un bon treball en defensa, però han tingut deficiències en atac, falta d'encert en els llançaments i no han trobat cap jugadora que anotara amb fluïdesa. Davant s'han trobat una selecció que ha dominat el rebot, però que, com l'espanyola, tampoc ha estat encertada. El partit, de fet, ha estat marcat per l'escassa puntuació. En la selecció espanyola, la jugadora Astou Ndour ha sigut la màxima anotadora, amb 15 punts i 5 rebots, i la taronja Cristina Ouviña ha aportat altres 11 punts. La jugadora de la selecció de Bielorússia Papova ha sigut la millor del partit, amb 19 punts, 13 rebots i 27 punts de valoració.

Aquesta derrota d'Espanya li posa el campionat costera amunt des de l'inici, però les de Lucas Mondelo tenen demà una nova oportunitat per a recuperar-se. Serà en l'enfrontament contra Suècia, a les 9 de la nit a la Fonteta. Diumenge, la selecció s'enfrontarà a Eslovàquia.

Enfrontament a la Fonteta entre Espanya i Bielorrúsia
Enfrontament a la Fonteta entre Espanya i Bielorrúsia

En aquest partit contra Bielorússia, la capitana de la selecció espanyola, Laia Palau, ha fet de nou història i ha entrat en la llegenda de l'Eurobasket. Palau s'ha convertit en la jugadora amb més partits disputats en la història del campionat, 69, superant la soviètica Uliana Semenova, a la qual, a més, ha igualat en presència en la competició europea, en 10 ocasions.

Abans d'aquest Eurobasket, durant la fase de preparació, Laia Palau va aconseguir una fita més. Es va convertir en la primera jugadora espanyola a superar les 300 internacionalitats absolutes amb la camiseta d'Espanya des del seu debut, el 2002.

També et pot interessar

stats