Huitena victòria consecutiva del València Basket

El conjunt taronja ha guanyat el Saragossa per 89 a 74 gràcies a l’encert des de la línia de tres.

Mike Tobey ha sigut un dels jugadors més destacats del partit
Mike Tobey ha sigut un dels jugadors més destacats del partit / València Basket
30 de desembre 2018 - 09:30

Amb bon sabor de boca finalitza el València Basket el 2018 després de vèncer el Tecnyconta de Saragossa. Huit victòries consecutives, 5 d’elles en Lliga Endesa, deixen l’equip taronja a un pas de jugar la Copa del Rei de Madrid. L’encontre era de vital importància per al València Basket davant un rival directe pels llocs de la Copa del Rei, el Tecnyconta Saragossa, que portava una victòria menys que l’equip taronja.

El primer quart de l’encontre ha sigut molt igualat. Semblava que els dos equips estaven prenent la mida del rival. Un triple sobre la botzina de Guillem Vives ha deixat el marcador en 21-19 a favor dels taronja.

En el segon quart, el València Basket ha acabat d’ajustar la defensa sobre els jugadors del Tecnyconta, sobretot damunt del base McCalebb. Això ha col·lapsat el joc del Tecnyconta i ha afavorit que el València Basket poguera córrer i fer atacs ràpids. Una ratxa d’11 punts seguits dels de Ponsarnau, amb tres triples consecutius i una cistella de dos, han donat ales a l’equip valencià, que ha acabat el quart amb un resultat de 43 a 34.

En la represa, el València Basket eixia un poc fred. La defensa continuava frenant l’atac del Saragossa però l’aparició d’Okoye feia possible que el Tecnyconta s’acostara a dos punts 61-59 quan faltaven 12 segons per al final però un triple de Laberye posava de nou 5 punts de diferència en el marcador, 64 a 59.

El Saragossa mai no s’ha donat per vençut i gràcies una relaxació defensiva dels de Ponsarnau i la capacitat ofensiva d’Okoye i Radovic, l’equip aragonés ha pogut remuntar i fins i tot posar-se per davant a set minuts del final del partit. Però el València Basket s’ha sabut refer. L’equip taronja ha entrat en un estat de gràcia en què anotava tot el que enviava a la cistella. Amb Matt Thomas (20 punts) des del triple i Mike Tobey (16 punts i 10 rebots) des de la pintura, el conjunt valencià ha sentenciat el partit, que ha finalitzat amb un resultat de 89 a 74.

Els triples han sigut fonamentals en aquest encontre, i el València Basket n’ha convertit 14, 4 d’ells en el decisiu últim quart.