El govern concedeix a Ricky Rubio la Gran Creu de la Reial Orde del Mèrit Esportiu

Li l'atorguen per la trajectòria i palmarés

El jugador de bàsquet, Ricky Rubio
El jugador de bàsquet, Ricky Rubio

El Consell de Ministres ha concedit al jugador de bàsquet Ricky Rubio la Gran Creu de la Reial Orde del Mèrit Esportiu, com a reconeixement al palmarés i trajectòria esportiva, així com per ser "un exemple dins i fora de la pista".

La ministra portaveu i titular d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, ha anunciat la decisió de l'executiu després de la reunió del Consell de Ministres per a concedir a Rubio la màxima distinció de la Reial Orde del Mèrit Esportiu, atorgada també a altres esportistes com Rafa Nadal o Pau Gasol.

"L'han rebuda grans estreles del nostre país, des de Conchita Martínez, a Teresa Perales, Carlos Sainz, Gervasio Deferr, Rafa Nadal o el mateix Pau Gasol. Enteníem que el seu palmarés i trajectòria el feien també mereixedor d'aquest reconeixement, perquè és un exemple dins i fora de la pista", ha dit Alegría.

Ricky Rubio, de 33 anys, va anunciar el 5 d'agost de l'any passat que parava l'activitat professional per a cuidar la salut mental i el dia 4 va confirmar la retirada de l'NBA després de dotze temporades en la competició. Va rescindir així el contracte amb els Cleveland Cavaliers.

També et pot interessar

stats