El Gernika acaba amb el somni del València Basket en la Supercopa (68-62)

L'equip taronja ha perdut en la pròrroga després que les basques empataren el partit en l'últim segon.

Milica Ivanovic defén Queralt Casas
Milica Ivanovic defén Queralt Casas / Javier Zorrilla (Efe)

El Gernika ha acabat amb el somni del València Basket d'arribar a la primera final de la història del club, la Supercopa femenina. Les jugadores de Rubén Burgos no han pogut contra les basques en un partit d'infart que ha acabat en pròrroga. Finalment, han caigut 68 a 62.

El primer partit de competició oficial ha començat amb superioritat per al València Basket, amb un parcial de 0-14 per a les de Rubén Burgos. Però l'entrada a la canxa de Roundtree i Paula Ginzo ha donat més marxa al Lointek i li han pegat la volta al marcador.

Partit molt igualat

A partir del segon quart, els dos equips han equiparat forces i el partit ha guanyat intensitat. Quan faltaven quaranta-quatre segons, la jugadora taronja Laura Carreras ha caigut en una jugada ofensiva del València Basket, i l'han hagut de traure de la pista. Des del Twitter del València Basket apunten a un esquinç de turmell, ara cal confirmar-ho amb les proves mèdiques.

En la represa ha continuat la igualtat. L'extaronja Rosó Buch ha treballat de valent per a avançar l'equip basc al marcador. El fitxatge taronja Rebecca Allen, que ha debutat hui, ha començat a mostrar la seua qualitat.

En un final no apte per a cardíacs, el Gernika ha empatat amb un tir lliure en l'últim moment. Finalment, en la pròrroga, l'equip basc ha sabut dominar els nervis i s'han imposat per 68 a 62. Així, les basques jugaran la final aquest diumenge a les 21:00 h i el seu rival eixirà del guanyador del duel entre el Perfumerías Avenida i el Girona.