Fernando San Emeterio es retira del bàsquet

Ha jugat durant vint anys en què acumula set títols i cinc medalles

Fernando San Emeterio es retira del bàsquet

L'aler càntabre Fernando San Emeterio, que l'1 de gener va complir 37 anys, ha anunciat aquest dijous la seua retirada del bàsquet professional després d'una carrera de quasi vint anys que ha acabat amb set títols i cinc medalles amb la selecció espanyola.

Així, San Emeterio posa punt i final a la seua carrera amb una última etapa de sis temporades al València Basket, amb el qual va guanyar la Lliga ACB de 2017, la Supercopa i l'Eurocup de 2019.

El club valencià tenia una opció de prolongar el seu contracte una campanya més, però finalment les converses entre les dues parts han desembocat en la seua retirada, que afrontarà després d'haver-se convertit recentment en el catorzé jugador de la història amb més minuts en l'ACB (14.807) per davant d'Arvydas Sabonis (14.671).

L'aler es va formar en el planter de Maristes de Valladolid i del Fòrum Filatèlic, i ha passat per altres equips com l'Akasvayu Girona o el Baskonia abans d'arribar al club taronja.

Amb la selecció, va debutar l'any 2010 amb Sergio Scariolo, i un any després en l'Eurobasket de 2011 de Lituània, es va penjar la primera de les seues cinc medalles. Va ser la d'or, un metall que també va aconseguir en els campionats europeus de 2015 i de 2017. A més, el 2013 es va penjar el bronze i en els Jocs Olímpics de Londres el 2012 va aconseguir la medalla de plata.

També et pot interessar

stats