El Fenerbahce es revenja a la Fonteta

Els turcs guanyen per 86-93 i el València baixa del seté al huité lloc en la classifcació.

Marinković i Dubljević intenten aturar Nunnally
Marinković i Dubljević intenten aturar Nunnally / Efe

Nit negra per al València Basket a la Fonteta i nova entropessada que complica les coses en l'Eurolliga. El València ha perdut per 86-93 amb el Fenerbahce. L'equip de Željko Obradović es revenja així de la derrota a Istanbul, quan els de Ponsarnau hi van guanyar per 98-100. Aquesta derrota a la Fonteta es pot considerar doble. Es perd el partit i també l'average en cas que els dos equips quedaren empatats. El València perd també la setena posició, que guanya el Khimki de Moscou. Hi ha quatre equips amb un balanç de 12 victòries i 14 derrotes, entre ells el valencià. En termes clars, això vol dir que el València, amb aquesta derrota, s'ha complicat molt la vida en l'Eurolliga.

La direcció Quino Colom-Abalde no ha funcionat

L'equip de Ponsarnau mai no ha estat còmode. La direcció de l'equip que havien de dur com a bases Quino Colom i l'aler Abalde no ha funcionat ni de bon tros. El partit d'Abalde, molt fluix. Quino, almenys, ho ha intentat i ho ha aconseguit en alguns moments. Però la baixa de Van Rossom es deixa sentir, i molt. El millor del València, Vanja Marinković, amb 22 punts i 23 de valoració. Pels turcs ho ha sigut Derrick Williams: també 22 punts i 26 de valoració.

El València ha començat perdent i les sensacions no eren bones. La situació no s'ha esmenat fins que un triple de Vanja Marinković, el segon del seu compte particular, ha permés l'empat a 12. Però l'equip taronja jugava molt incòmode amb una pressió constant dels turcs. El primer quart ha acabat amb 14-21. Fernando San Emeterio no ha pogut reduir les distàncies, en fallar un triple en l'última jugada.

El segon ha començat de la millor manera possible. En poc de temps, Motum ha encistellat de tres punts: 22-21 i diferència d'un punt a favor del València. Hi havia esperança que la màquina taronja començara a funcionar. L'equip de Ponsarnau ha millorat en defensa, però el Fenerbahce ha continuant pressionant. 24-26, final del segon quart i del primer temps.

Una volta més la Fonteta ha volgut veure la reacció del seu equip i ha semblat que aquesta volta anava de bo. Dos triples consecutius, un de Marinković i un altre de Quino Colom tornaven a empatar el partit a 47 punts. Tot seguit, mínims avantatges per als locals i els visitants. Ja era clar que aquest partit no seria fàcil guanyar-lo per als de Ponsarnau. I podria ocórrer que els turcs acabaren imposant-s'hi.

Desfeta taronja en l'últim quart

La desfeta taronja ha vingut en l'últim quart: per defectes propis i per ambició del rival. El València s'ha afonat fins a un 68-76, quan William ha encistellat. Huit punts de diferència per als d'Istanbul. A quatre minuts per al final, la diferència ja era de dotze: insuperable. A la fi, un 86-93 que no agrada gens. I diumenge, partit de lliga amb el Burgos, que no serà gens fàcil.