La Federació Espanyola de Bàsquet actualitza el protocol sanitari

L'objectiu és reforçar les mesures de prevenció i detecció de la covid-19 davant l'allau de positius

Erik Quintela defén Jovan Novak
Erik Quintela defén davant de Jovan Novak / Eliseo Trigo (Efe)

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha actualitzat el protocol sanitari de les competicions federatives amb l'objectiu de reforçar les mesures de prevenció i detecció de la covid-19, davant l'allau de positius detectats en les últimes hores.

Segons aquest nou protocol, els clubs hauran de realitzar un test d'antígens a tots els integrants de la plantilla el dia que comencen els seus respectius entrenaments abans de la jornada del 7-9 de gener, per a la qual ja hi ha partits suspesos per la gran incidència de covid-19 en diversos equips, com és el cas de l'enfrontament entre el Tenerife i el València Basket, que s'havia de disputar aquest dimecres.

A més, hauran de realitzar-se de manera obligatòria una prova d'antígens 72 hores abans de cada partit. En cas que el resultat siga positiu, es realitzarà un prova PCR el resultat de la qual haurà de comunicar-se amb un mínim de 24 hores d'antelació al partit. Si es confirmara el positiu, els membres de la plantilla amb certificat de vacunació i un test d'antígens negatiu podran continuar amb normalitat els seus entrenaments, però hauran de realitzar-se una altra prova al cap de 48 hores. Els que no tinguen la pauta de vacunació hauran de mantindre's al marge i realitzar-se una PCR 48 hores després o passar deu dies en quarantena.

De la mateixa manera, el protocol contempla com a brot més de dos casos positius, per la qual cosa tot l'equip hauria de confinar-se durant deu dies, de manera que els partits que poguera haver-hi en aquest període haurien d'ajornar-se.

Aquest nou protocol es mantindrà fins a la jornada del 26-27 de febrer "i serà objecte de seguiment i evolució contínua, amb l'objectiu de garantir tant el desenvolupament de les competicions com la seguretat dels participants".

També et pot interessar

stats