Fi a la Fase Regular de la Lliga Femenina amb victòria del líder, València Basket

Amb més de 2.000 persones en la Font de Sant Lluís, el València Basket s'ha imposat per 71-58 al Picken La Cuina Claret.

Les jugadores del València Basket celebren la victòria
Les jugadores del València Basket celebren la victòria / Isaac Ferrera

Es compleixen els pronòstics i el conjunt líder de la Fase Regular s'ha imposat amb comoditat al Picken La Cuina Claret en el partit que tancava aquesta primera part del campionat. Ana Pocek, amb 17 punts i 10 rebots, ha sigut la jugadora més destacada d'un enfrontament que han viscut amb intensitat les 2.000 persones que han presenciat en la Font de Sant Lluís aquest duel de la festa del bàsquet femení valencià.  Aquesta xifra d'assistents suposa el major registre d'afluència a un enfrontament de xiques des que el pavelló de la ciutat de València acollia els partits de l'equip Ciutat Ros Casares.

A pesar del marcador final, el partit ha començat amb moltes alternatives. El Claret aprofitava la falta d'encert del joc exterior de les jugadores locals però els rebots de Beatriz Royo (9 a la fi del partit) s'han esvaït quan ha eixit a la pista la montenegrina i ha iniciat la seua actuació personal. La igualada encara es mantindria en el segon quart i han arribat al descans amb empat a 32.

Després de passar pels vestidors, el València Basket ha iniciat la remuntada: als punts de Pocek s'han afegit els 12 d'Aleksic i ambdós obrien una diferència cada vegada més àmplia, encara que els 15 punts finals de Royo en el Picken La Cuina Claret mostren que el conjunt visitant no s'ha rendit en cap moment fins que Begoña Pallardó ha anotat dos triples consecutius i ha trencat el partit a favor de les taronja. Amb aquesta conjuntura, l'afició gaudia a la graderia de la Fonteta i l'enfrontament ha mort amb el 71 a 58 final.

Ara els dos conjunts valencians prepararan la Fase Final, que es disputarà a València, i on s'enfrontaran al grup que juntament amb ells formen el Durán Maquinaria Ensino i el Patatas Hijolusa per l'ascens de categoria en una competició que tindrà lloc a la Fonteta del 26 al 29 d'abril.