El factor Fonteta decidirà el futur del València Basket

La derrota a Canàries obliga els taronja a decidir la sèrie a casa divendres

La derrota a Canàries obliga els taronja a decidir la sèrie a casa.
La derrota a Canàries obliga els taronja a decidir la sèrie a casa. / Efe

L'Herbalife Gran Canària va arrasar el València Basket en el segon partit de la sèrie de quarts de final de l'ACB (97-70) i, divendres, a l'empara del seu públic, intentarà resoldre el pas a les semifinals, en què l'espera el Reial Madrid. Els valencians van repetir la pitjor derrota de la de la temporada, eixos 27 punts de diferència que també encaixaren en la visita al CSKA de Moscou (94-67) en l'Eurolliga. 

És una imatge d'inconsistència fora de casa que s'ha fet habitual al llarg d'esta temporada, tant en la Lliga com a Europa. Sense comptar la d'anit, els taronja han encaixat 9 derrotes en canxa contrària  (en 17 eixides ACB), 21 si sumem les 12 europees (12 de 15 en l'Eurolliga). Però el més preocupant és la tendència a deixar-se endur quan els partits es posen costera amunt. De fet, 9 d'eixes 21 derrotes, han sigut per 16 o més punts de diferència. En l'ACB, contra l'Obradoiro (-19), el Reial Madrid (-22) i l'Andorra (-18). A Europa, contra el CSKA (-27), el Barça (-18), Reial Madrid (-19), l'Efes (-16), l'Estrela Roja (-16) i el PAO (-19). Massa abaixades de braços, massa partits abandonats. 

El patró es va repetir una vegada més quan València Basket podia tancar la classificació per la via ràpida, guanyar temps de descans en un calendari exigent, i, sobretot, assegurar el bitllet per a la pròxima Eurolliga. Així d'important era el triomf, i a més sabent que el Barça havia forçat el desempat a Andorra i, si no es produeix una sorpresa històrica, el camí cap a la principal competició continental estava aplanat, a un triomf.

Ara queda una bala, el factor Fonteta, on el campió trau la seua millor versió, la de l'equip agressiu en defensa que provoca errors i els castiga, la del conjunt que ataca de forma coral, movent el baló sense egoismes. Eixa bala cal gastar-la demà. Amb l'obligació de ser favorit, amb la pressió de jugar-te l'Eurolliga i amb l'orgull de ser el campió. 

També et pot interessar

stats