Exhibició del València Basket a Bilbao (73-106)

Amb un joc coral, els de Ponsarnau finalitzen la primera ronda amb una victòria i sumen ja huit triomfs consecutius.

Fernando San Emeterio intenta la penetració
Fernando San Emeterio intenta la penetració / A. Arrizabalaga

Nou compromís del València Basket menys de 48 hores després del partit d’Eurolliga en la pista del FC Barcelona. Els de Ponsarnau han tancat la primera volta de la Lliga Endesa amb una autèntica exhibició (73-106) contra el RETAbet Bilbao Basket, en un partit que suposa la tercera etapa del tour taronja de quatre eixides consecutives fora de casa.

El Bilbao Basket ha jugat amb moltes absències importants, com ara Ondrej Balvín, uns dels màxims anotadors de l’ACB. En el València Basket, no han viatjat Marinkovic i Dubljevic i Klemen Prepelic no ha jugat perquè el club li ha donat permís per motius personals.

El partit ha començat amb un ritme molt elevat. Els taronja a penes han comés errades en atac en els primers minuts per a aconseguir la primera renda important (minut 6, 12-21). Els de Mumbrú intentaven no despenjar-se del partit, però l’amplària de la banqueta taronja jugava en la seua contra. Les continues rotacions de Ponsarnau provocaven que els valencians no perderen intensitat ni concentració, amb bons minuts per a Jaime Pradilla i Josep Puerto. Al descans, l’avantatge ja era de 15 punts (32-47).

Primers punt de Guillem Ferrando

Aminu, Jenkins i Kulboka han mantingut amb vida el Bilbao Basket durant els primers compassos del tercer temps. Però el València Basket ha continuat jugant sense fer concessions i la diferència fins i tot ha arribat als 37 punts d’avantatge (min. 25, 60-97). A falta de quatre minuts per al final del partit, Jaume Ponsarnau ha fet entrar Guillem Ferrando. El jove del planter, que complia anys, ha aconseguit estrenar-se en l’ACB sumant dos punts i una assistència. Amb el marcador final de 73 a 106, l’equip taronja ha segellat el huité triomf consecutiu en Lliga.

Aquesta és la quarta volta en la temporada que el València Basket arriba als 100 punts en el marcador. De fet, ha arribat a eixa xifra en tres dels últims quatre partits.