Les estreles, sense vacances

Les millors jugadores del món del bàsquet femení no solen tindre vacances. I com a mostra, Rebecca Allen, que acaba de renovar el seu contracte amb el València Basket per a la pròxima temporada

Rebecca Allen renova amb el València Basket
Rebecca Allen, un any sense descans / Europa Press

L’ala australiana va acabar el curs amb les taronja i immediatament després va viatjar cap als Estats Units per a començar la WNBA amb les New York Liberty, que està disputant en aquest moment.

Per si fora poc, la competició s’aturarà del 15 de juliol a l’1 d’agost perquè jugadores com Allen puguen defensar els colors de les seues seleccions en els Jocs Olímpics.

Rebecca Allen amb la selecció australiana
Rebecca Allen amb la selecció australiana / Instagram Rebecca Allen

Després hauran de tornar als Estats Units per a acabar la temporada, que conclourà el 19 de setembre, moment en què ja l’esperarà el València Basket per a afrontar una nova edició de la Lliga Femenina Endesa.

La diferència salarial

La WNBA, que enguany compleix 25 anys, és una competició que no té res a veure amb l’NBA.

La versió femenina es disputa en els mesos d’estiu, tan sols hi participen dotze equips i els sous són infinitament inferiors. Cada franquícia pot gastar 1,3 milions de dòlars en salaris. El màxim que pot cobrar una jugadora són 215.000 dòlars per temporada. Per tant, les grans estreles completen els seus ingressos disputant les temporades a Europa o a la Xina, on les competicions van d’octubre a maig.

Les internacionals espanyoles

Tampoc les internacionals tenen un estiu tranquil. Cristina Ouviña, Laura Gil, Raquel Carrera, Leticia Romero o Queralt Casas ja estan entrenant-se amb la selecció per a disputar l’Eurobasket, que es jugarà del 17 al 27 de juny a València. 

Després tocarà concentrar-se per a preparar els Jocs Olímpics i, en acabant, un breu descans abans de tornar al València Basket.

Això si, les jugadores ho fan amb orgull: defensar els colors de la selecció és sinònim de medalla. En els set últims campionats en què han participat, han pujat al podi.

També et pot interessar

stats