Espanya torna a entropessar (58-53)

L'equip de Sergio Scariolo ha perdut contra Bèlgica en el segon partit de classificació per a l'Eurobasket 2025

Xabi López-Arostegui, en una acció del partit
Xabi López-Arostegui, en una acció del partit / Frederic Sierakowski (Efe)

La selecció espanyola ha començat la fase de classificació per a l'Eurobasket 2025 amb dues derrotes. Després de perdre en la primera jornada contra Letònia (75-79), l'equip entrenat per Sergio Scariolo ha tornat a caure, aquesta vegada contra Bèlgica, en el segon partit (58-53). Tot i això, la participació d'Espanya, actual campiona, en l'Eurobasket no hauria de perillar, ja que es classifiquen tres dels quatre del grup.

Ha sigut un partit amb moltes imprecisions i amb poc d'encert de cara a anella. La igualtat ha sigut la tònica en un primer quart amb alternances en el marcador, que ha acabat amb un triple de Brizuela per a donar avantatge als de Scariolo (11-14). Les defenses s'han imposat clarament als atacs en el segon període, en què entre els dos equips només han anotat 20 punts. I s'ha arribat al descans amb un paupèrrim 19-26 en el marcador.

Una cistella de Pradilla en la represa ha servit per a aconseguir la màxima renda del partit (20-30), però ha sigut només un miratge. Bèlgica s'ha despertat i ha capgirat el marcador a la fi del tercer quart (40-39). Sense idees en atac i amb un joc massa individualista, Espanya no ha sigut capaç de contrarestar la major energia local i ha acabat encaixant la segona derrota en dos partits.

Tot i aquest mal inici, Espanya encara estaria classificada per a disputar l'Eurobasket de l'any que ve, ja que Eslovàquia, el següent rival dels de Scariolo, és el cuer del grup C, també amb dues derrotes, però amb pitjor basket-average.