Espanya domina el torneig BAM sub14 femení de L'Alqueria del Basket

La selecció espanyola participava en esta competició europea de seleccions de formació amb dos equips.

Els dos combinats espanyols, en un moment de la final
Els dos combinats espanyols, en un moment de la final / Mònica Arnau

L'Alqueria del Basket de València ha acollit aquest cap de setmana la primera edició del torneig BAM femení sub14. És la competició més important de l'estiu quant a tornejos de seleccions europees de formació. La setmana passada van ser els xics els que passaren per aquestes instal·lacions per a disputar la primera edició i aquesta setmana ha sigut el torn de les xiques. La selecció espanyola sub14 ha reunit les 25 millors jugadores en dos equips, el roig i el blanc.

Entre les integrants d'aquesta selecció han estat les valencianes Marina Hernández i Cristina Ugochukwu, jugadores del CB Claret. També les filles de dos llegendes del bàsquet: Lucía Navarro, filla de l'escorta del Barcelona Juan Carlos Navarro; i Alba García, filla de l'exjugadora del Dorna Godella Emma Bezos.

Els dos combinats espanyols han jugat una lligueta amb les seleccions de Portugal, Polònia, Grècia i Finlàndia. En total, més de 70 jugadores han participat en aquesta primera edició del torneig BAM Alqueria del Basket.

Després dels encreuaments entre totes les seleccions, la final del torneig l'han disputada els dos combinats espanyols. En un disputadíssim encontre, les jugadores de l'equip de blanc s'han imposat per 61 a 49 a les seues companyes de roig. La selecció de Finlàndia ha quedat tercera del tornig en derrotar Portugal per 47 a 54.

Entre els assistents a la final han estat els entrenadors del València Basket masculí i femení, Jaume Ponsarnau i Rubén Burgos. També les jugadores Tamara Abalde, Meiya Tirera i Marina Lizarazu, que es van encarregar de lliurar la medalla a les campiones.

També et pot interessar

stats