Espanya completa la gesta

L'equip de Sergio Scariolo ha guanyat l'Eurobasket per quarta vegada després de derrotar França per 88-76 en la final de Berlín

Rudy alça el trofeu de campions
Rudy alça el trofeu de campions / Annegret Hilse (Reuters)

Fa a penes díhuit dies, quan va començar l'Eurobasket, ningú no confiava en Espanya per a les medalles. L'Eslovènia de Doncic, la Sèrbia de Jokic i la Grècia d'Antetokounmpo eren les grans favorites. Però menysprear un equip que portava deu semifinals consecutives, encara que ja no disposava de grans estreles, era, com a mínim, agosarat.

El pas del temps i l'avanç de la competició han donat la raó als pocs que tenien fe en un equip sense grans figures, però amb una gran capacitat de treball i dirigit magistralment des de la banqueta per l'italià Sergio Scariolo. Ni Turquia, ni Lituània, ni Finlàndia, ni Alemanya ni França han pogut parar-los. Espanya, amb els taronja Xabi López-Arostegui i Jaime Padrilla, s'ha proclamat campiona d'Europa per quarta vegada en la història, després de derrotar els francesos en la final per 88-76.

Gobert ha inaugurat el marcador amb un tir lliure. Aquesta ha sigut l'única vegada en tot el partit que França ha anat per davant. La defensa espanyola ha començat a carburar i ha ofegat l'equip de Vincent Collet, que no trobava la manera d'encistellar. I poc a poc, també ha anat apareixent l'encert cara a cistella dels de Scariolo, amb Willy davall dels taulers i Jaime Fernández i Rudy, des del triple. El 23-14 amb què ha acabat el primer període ha reflectit la superioritat espanyola, però el millor encara estava per vindre. Sis triples pràcticament seguits de Juancho han fet créixer la renda d'Espanya fins als 21 punts (47-26), però un parcial final de 0-11 ha permés a França retallar distàncies en el descans (47-37).

El parcial francés ha crescut fins a un 17-0 i els de Collet s'han situat a només tres punts (49-46). Però Espanya ha despertat i, amb un parcial de 9-0, ha assestat un colp mortal a França. Una remuntada no es completa fins que no s'aconsegueix donar la volta al marcador i els francesos, que havien aconseguit el més difícil, s'han tornat a veure 12 punts avall (58-46). Ja no hi ha hagut més esglais i els de Scariolo s'han limitat a gestionar la renda per a completar una gesta que pocs imaginaven. 

També et pot interessar

stats