El dur colp de tornar a l'Eurocup per al València Basket

L'equip taronja ha de dissenyar un nou projecte guanyador amb una caiguda d'ingressos rellevant i amb menys opcions en el mercat de fitxatges

Valènciabasket fora de l'Eurolliga
13 d'abril 2021 - 23:13

La posició número 9 en què el València Basket ha acabat l'Eurolliga 2020-2021, fora del Top8, suposa un fracàs en la consecució de l'objectiu de la temporada que no era una altra que acabar entre els huit millors d'Europa per a tornar a jugar la pròxima edició de l'Eurolliga.

Amb la negativa de Bertomeu d'oferir una invitació a més equips espanyols (grecs i francesos, tampoc) per part de la màxima competició europea, l'organització convida forçosament el conjunt valencià a tornar-se a guanyar un lloc entre els millors a través de l'Eurocup.

Retallada pressupostària: projecte d'Eurocup

Baixar de categoria a Europa suposa tornar a un escenari pressupostari quant a ingressos semblant al de fa dos temporades, la 2018-2019, l'última en què el València Basket va participar en l'Eurocup. Aquell any, el pressupost del club era de 20,37 milions, pels 24,8 de l'aquesta temporada. Una caiguda que només es podria atenuar amb un esforç econòmic extra del mecenes del club, Juan Roig o amb augment d'ingressos en altres partides.

Cal tindre en compte que només per participar en Eurolliga, el València Basket enguany s'embutxacava 500.000€ i, a més, per quedar nové ha rebut 400.000 euros que s'han de sumar als més d'1.292.000 euros per les 19 victòries que ha aconseguit (que pot haver augmentat pels incentius de l'organització contra la Covid), més el repartiment d'ingressos d'esponsorització o drets televisius. En l'Eurocup el premi màxim de l'última temporada era de 450.000 euros al guanyador.

Canvis en la plantilla... i a la banqueta?

Reduir la plantilla de 14 jugadors és només el primer pas. L'eixida de jugadors amb etiqueta "Eurolliga" com Kalinic o Williams sembla inevitable i els reforços s'hauran d'encertar entre jugadors sense lloc ara mateix en plantilles de la màxima competició europea o joves promeses que encara no sembla que estiguen preparats per la màxima exigència, però que sí que ho puguen estar d'ací a dos anys, quan el club espera haver tornat a l'Eurolliga després de guanyar l'Eurocup o si torna a donar-se el cas actual, només per ser finalista.

L'altre punt calent, el futur de Jaume Ponsarnau. El tècnic català ja va reconéixer a principi de l'actual temporada que no esperava continuar en no acomplir els objectius del club (només la pandèmia va permetre els taulellers repetir en l'Eurolliga per primera vegada en la història). El nové lloc en l'actual competició que confirma l'absència valenciana en la màxima competició europea i la irregular trajectòria en l'ACB deixen el tècnic de Manresa en una situació complicada.

També et pot interessar

stats