Duel vibrant i derrota del València Basket contra el Barça

Els taronja han estat a punt de donar la sorpresa a Barcelona (97-94).

L’ala pivot, Nicola Mirotic, lluita amb Guillem Vives | EFE (Alejandro García)

El València Basket ha arribat a Barcelona amb ganes i necessitat de revertir la imatge que van donar davant de l’Olympiacos en el partit de l’Eurolliga. No han començat bé els valencians amb un parcial de 9 a 0. La incorporació de Quino Colom al final del primer quart ha resultat ser un revulsiu per als taronja. En el segon quart, els de Jaume Ponsarnau s’han avançat per primera vegada en el partit. La presència de Maurice Ndour a la pista també ha sigut vital en la remuntada, encara que ha durat poc l’alegria. El tècnic Posarnau se n’anava enfadat amb l’àrbitre en el descans per una falta en atac que no ha considerat.

En el tercer quart, el Barça pegava un colp sobre la taula i tornava a posar-se 10 punts davant dels taronja. Però la reacció ha arribat prompte i el temps finalitzava amb un ajustat 74-72. El València Basket estava forçat a aplicar-se defensivament i a millorar el tir exterior, que continua sent-ne una de les debilitats.

Final vibrant

La velocitat i la intensitat del joc desplegat al Palau Blaugrana s’ha mantingut durant el quart definitiu, que ha fet viure a l’afició un final vibrant. El València Basket ha demostrat que és capaç de retrobar-se amb la seua millor versió i a punt han estat de donar la sorpresa. Amb 92-92, la personal que han xiulat a Ndour ha fet que s’asseguera a la banqueta. El Barça ha transformat les encistellades i l’esperat triple valencianista no ha arribat. 33 punts ha anotat el culer Nikola Mirotic, la millor anotació de la seua carrera en la Lliga Endesa.