Domini espanyol del bàsquet sub-14 masculí, en el torneig BAM 2018

El combinat espanyol blanc guanya el roig per 56-45 en la final del torneig, jugat a l'Alqueria del Basket.

Jugada de la final entre els dos combinats espanyols | À Punt NTC
Jugada de la final entre els dos combinats espanyols | À Punt NTC

El Torneig Internacional BAM l’Alqueria del Basket 2018 ha acabat amb festa per als combinats espanyols, que han copat les dues millors posicions de la competició.

En una final en què, guanyara qui guanyara, guanyava Espanya, com ha reconegut Ángel García Jareño, director de l'equip vencedor, el combinat blanc ha portat sempre la iniciativa.

Al remat, l'equip blanc, del qual ha format part Hugo Baeza, jugador del València Basket, s'ha imposat per 56-45 als companys del combinat roig, en un partit que han dominat des del principi. Però, com han comentat els seleccionadors, David Soria i el nomenat Jareño, el més important a estes edats no és gunayar sinó aprendre a competir. I el que està clar és que en les mans d'aquests joves jugadors està el futur del bàsquet nacional.

La selecció d'Israel ha aconseguit la medalla de bronze, en la final de consolació davant de Grècia, en un partit molt més disputat i que ha acabat finalment en 64-62.

En l'altre encontre que ha decidit la cinquena i la sisena posició, Polònia ha superat a Ucraïna per 80-73.

El que s'ha jugat és la versió masculina, que reunit més de 70 talents de tot Europa menors de 14 anys en tres intensos dies. 

Aquest campionat s'ha disputat per primera vegada a València i ha sigut la gran cita dels tornejos de seleccions nacionals de formació d'aquest estiu. És un dels grans referents a nivell continental en la categoria de jugadors sub-14. El format de competició porta cada equip a jugar dos partits al dia per a completar cinc encontres de Lliga Regular en els quals s'enfronten contra tots els rivals, acabant amb les eliminatòries finals, jugades hui.

La selecció espanyola U14 femenina també passarà per L'Alqueria del Basket del 16 al 18 d'agost per a competir en un campionat d'idèntiques característiques al masculí.

També et pot interessar

stats