Domini absolut del Barça a la Fonteta (80-92)

El València Basket s'ha vist superat pels catalans, molt efectius de cara a la cistella

Laprovittola intenta una cistella davant Kyle Alexander
Laprovittola intenta una cistella davant Kyle Alexander / Miguel Ángel Polo (Efe)

El València Basket ha patit la tercera derrota de la temporada en la Lliga ACB, la segona a la Fonteta, contra un Barça molt encertat de cara a la cistella, que ha dominat el duel des del principi a la fi (80-92). Els àrbitres han desqualificat Àlex Mumbrú en el tercer període, en una decisió controvertida.

El primer quart ha començat igualat però, a poc a poc, s'ha vist que el València Basket necessitava millorar la defensa. El Barça encistellava tres dels cinc triples que llançava i amb cinc punts de diferència (18-23) s'arribava a la fi del primer temps. En el segon, un Barça intractable aconseguia fins a 10 punts de diferència. Els taronja, a base de lliures de Prepelic i Harper, acurtaven marcador. L'efectivitat en els llançaments de tres dels blaugrana els donaven de nou més avantatge i al descans la diferència era de 15 punts per als de Sarunas Jasikevicius (40-55)

En el tercer quart i pareixia que el València Basket tornava al partit gràcies als 7 punts seguits de Dubljevic, però de nou apareixia Laprovittola amb els seus triples. Àlex Mumbru, amb una doble tècnica per protestar una falta en atac sobre Prepelic, havia d'abandonar el pavelló. Es calfava el partit i el València Basket de nou acurtava distàncies per a posar-se a 13 punts.

Les esperances dels taronja duraven poc i amb l'aparició del base argentí s'esvaïen. Laprovittola ha sigut el màxim anotador del partit amb 21 punts. Chris Jones, amb 19, ha sigut el taronja més efectiu. A la fi, 80 a 92 i el pròxim divendres toca partit d'Eurolliga contra l'Olympiacos.

Homenatge a Pipo Arnau

Abans del partit s'ha guardat un minut de silenci per Pipo Arnau qui va ser membre del consell d'administració del València Basket i que va faltar divendres. La Fonteta ha oferit un sentit homenatge amb la projecció d’un seguit de fotos i en la seua cadira, una camiseta amb el seu nom i un ram de flors.