Derrota a Vitòria per a començar la Lliga (76-73)

Fins a 28 pèrdues de baló han penalitzat les aspiracions dels valencians, que no guanyen en Lliga al Buesa Arena des de 2013.

Sedererskis i Dubljević pugnen per la pilota
Sedererskis i Dubljević pugnen per la pilota / David Aguilar (Efe)

No ha pogut estrenar-se amb victòria el València Basket a la pista del vigent campió de Lliga, el Baskonia. Un triple quan a penes quedava un segon de partit li ha donat el triomf als de Dusko Ivanovic per 76 a 73.

En un primer quart en què hi ha hagut quasi més cistelles de tres que de dos, el València Basket ha començat el partit sense aconseguir connectar amb els interiors i això l'ha penalitzat. El Baskonia ha aprofitat eixes errades per a llançar transicions ràpides i amb un triple sobre la botzina els primers deu minuts han finalitzat amb un resultat de 25-16.

Els de Ponsarnau continuaven col·lapsats en atac i el Baskonia ha estirat més la diferencia fins a arribar als quinze punts (36-11). Només la presència en pista de Prepelic ha millorat la dinàmica dels taronja, que han anat al vestidor nou punts per davall en el marcador (44-35).

Prepelic, peça clau en l’atac taronja

L’amenaça de Prepelic donava fruits al principi del tercer quart i han començat a obrir-se forats en la defensa dels bascos (46-39). Un triple en contraatac de Van Rossom iniciava el camí de la remuntada i, amb un parcial de 0-10, el València s’ha col·locat a tres punts (58-55). Tot per decidir en l’últim quart.

Les pèrdues de baló han trencat de nou la remuntada dels de Ponsarnau. El més actiu en defensa, el jugador del Baskonia Pierrià Henry, tot un malson per als taronja. Amb San Emeterio i Prepelic en pista, el València Basket s’ha acostat en el marcador fins a empatar a falta de huit segons del partit (73-73). Però un triple de Vildoza ha trencat el somni dels valencians, que han perdut per 76 a 73.