Derrota taronja a la pista del Bursaspor

El València Basket cau per 92-89 contra l'equip turc en la jornada 16 de l'EuroCup

Derrota taronja a la pista del Bursaspor / Bursaspor
Isabel Adam
23 de març 2022 - 21:07

El València Basket ha caigut per 92-89 a la pista del Bursaspor en la jornada 16 de l'EuroCup, en un partit molt ajustat, que s'ha resolt en els segons finals, on els turcs han aconseguit la quarta victòria consecutiva a casa. Els valencians, que des de fa dues jornades tenen assegurada la presència en les eliminatòries pel títol, no han pogut certificar ja un lloc entre els quatre primers del grup i assegurar-se el factor pista en els huitens de final.

Al Tofas Spor Salonu de Bursa, els locals han fet una bona arrancada de partit, davant d'un equip taronja amb pèrdues de baló i al qual li ha costat més entrar en el duel. A poc a poc, els de Peñarroya han reaccionat per a situar-se a només un punt dels d'Alimpijevic. Claver ha posat els valencians davant per primera vegada, amb quatre punts consecutius, però responia Andrews en l'equip turc, per acabar aquest primer període amb 21-18.

A l'inici del segon temps, els triples de l'equip turc han castigat els valencians amb uns destacats Needham i Dudzinski. Els locals han agafat distància en l'equador d'aquest període, on un providencial Jasiel Rivero ha sigut clau per a evitar que s'incrementara la renda local. De fet, la connexió eslovena entre Prepelic i Tobey ha permés als taronja avançar-se en el marcador a dos minuts del descans. Ara bé, la reacció del Bursaspor no ha tardat a arribar, amb Andrews, Turen i Holland que han alterat el marcador fins a arribar al descans amb un resultat de 43-40.

Els locals han dominat en els primers minuts de la represa, però els valencians no li han perdut la cara al partit, amb Claver i Labeyrie que han tornat a posar en taules el marcador. Xavi López-Arostegui convertint els tirs lliures i el triple de Tobey han permés l'avantatge taronja, però els d'Alimpijevic responien. Dudzinski ha assumit el protagonisme ofensiu dels locals, però Prepelic i Dubljevic han posat enfront el seu encert davant d'una afició turca que ha pressionat de valent durant tot el duel. Aquest tercer període ha acabat amb 64-66.

En l'inici de l'últim període, el triple de Holand ha tornat a posar els locals per davant, però els valencians han tornat a empatar el duel. La cistella de dos del base Guillem Ferrando i el triple de López-Arostegui han posat per davant els de Peñarroya, però el Bursaspor ha continuat lluitant davant de la seua afició i una altra vegada ha deixat el partit en taules a cinc minuts del final. El duel s'ha convertit en una muntanya russa d'alternança en el marcador. En un final d'infart, Prepelic ha fallat el triple que podria haver avançat els taronja. Andrews i Hayes no han fallat els lliures per a l'equip turc i el duel ha conclòs amb triomf local, per 92-89

Xavi López-Arostegui ha sigut el jugador més destacat del duel al Tofas Spor Salonu de Bursa, amb 17 punts i 23 de valoració.