Derrota taronja en l'estrena en Eurolliga

El València Basket cau per 71-81 contra el Baskonia de l'extècnic taronja Joan Peñarroya

Derrota del València Basket en l'estrena en Eurolliga

El València Basket ha caigut en l'estrena en l'Eurolliga. A la Fonteta i per 71-81, l'equip valencià ha sigut derrotat pel Baskonia de l'extècnic taronja Joan Peñarroya. Els bascos, amb Kotsar al capdavant amb 21 punts, s'han aprofitat de la inconsistència dels d'Alex Mumbrú en aquesta primera jornada de la màxima competició europea.

El duel s'ha iniciat amb intensitat, amb protagonisme per al taronja Klemen Prepelic, que amb els seus punts i el control del rebot li ha donat la iniciativa als valencians en els primers compassos del partit. Ara bé, prompte apareixien en escena a l'equip basc Kotsar i Howard per a enganxar al Baskonia al duel. L'entrada de Jasiel Rivero en l'equip valencià i el seu treball en el rebot, ajudat per Josep Puerto, han permés que els locals hagen tancat aquest primer quart amb 21-19 al marcador.

Ha sigut en l'inici del segon temps quan l'equip basc s'ha situat nou punts per davall, però l'avantatge no ha sigut aprofitat pel València Basket, amb un desencertat Jared Harper en la direcció i dubtes en defensa i atac. Els d'Alex Mumbrú no han anotat en els últims sis minuts de la primera part, que ha acabat amb un parcial de 2-17 per als visitants, de nou amb Kotsar com a braç executor. Els dos equips se n'han anat al descans amb 33-39 al lluminós.

El pas pel vestuari ha trencat la sequera anotadora del València Basket, però no ha canviat el guió del partit. Els taronja han deixat la iniciativa a l'equip basc, on Giedraitis i Hommes han fet que l'avantatge del rival pujara als 10 punts. Ara bé, un triple de Sam Van Rossom sobre la botzina ha fet reviure l'equip valencià, que ha tancat el tercer temps a sols tres punts dels bascos (56-59).

Els valencians, però, no han aconseguit agafar-se al partit i els de Peñarroya s'han aprofitat de les errades locals i la falta d'encert en els primers minuts de l'últim quart. A l'equip basc, Kotsar, Thompson i Giedraitis s'han posat l'equip a l'esquena i han marcat les diferències amb els valencians, que no han aconseguit reaccionar, fins a posar la derrota taronja en els deu punts, per 71-81.