Decebedor últim quart del València Basket a Munic (90-79)

A 2:42 per a la finalització, els de Ponsarnau empataven a 72

Partit dolent en línies generals, però especialment en els últims 10 minuts, on el València Basket només ha anotat 17 punts, per 28 el Bayern, i on, a 2:42 per a la finalització, empataven a 76. L'encert anotador de l'exvalencianista Lucic (22 punts) en l'últim quart i les pèrdues infantils en atac i defensa dels de Ponsarnau han condemnat el València, que trenca una ratxa excel·lent en terres alemanyes.

El València Basket venia de perdre de manera inesperada contra el San Pablo de Burgos en Lliga, però amb la confiança de continuar la inqüestionable sèrie de victòries a la pista alemanya (12 de les últimes 17 visites). Es disputava la huitena jornada de la Turkish Airlines EuroLeague, i Jaume Ponsarnau recuperava una de les ànimes de l'equip, Fernando San Emeterio, però no ha pogut comptar amb Vanja Marinkovic.

Ha eixit molt bé el València Basket, amb bones anotacions exteriors de Prepelic i Pradilla, per a situar el marcador en 2 a 9 en els primers instants. Quan faltaven poc més de tres minuts per a acabar el primer quart, els alemanys han aprofitat una sèrie continuada d'errades de tir dels de Ponsarnau per a capgirar el marcador, fins al 18-11. Ha sigut aquest el moment en el qual San Emeterio ha agafat les regnes de l'equip per a encistellar un triple decisiu que ha tornar a clavar l'equip en el partit. 21-18 en el primer quart.

Pel que fa al segon acte, Ponsarnau ha donat entrada al base Sam Van Rossom, que no estava al cent per cent, amb problemes físics, però que ha complit amb l'estadística, amb 50 partits d'Eurolliga amb el València Basket. Ha estat per uns pocs minuts, i ja no ha participat en la segona part.

Eren els millors minuts dels visitants i Labeyrie ha tornat boja la defensa alemanya, carregant-la de faltes. Els taronja (hui de blanc) podrien haver acabat el segon quart amb números molt positius, si no hagueren deixat que el rival els agafara 9 rebots ofensius (molts dels quals, de Johnson), dels quals 4 han acabat en anotació per al Bayern. Prepelic, amb 5 punts providencials a 1:25 per al descans, ha decantat el marcador del costat valencià, amb un 37 a 39.

Segona part

El tercer quart ha sigut un combat de colps continus entre els dos equips, amb errades i moltes pèrdues de baló. El millor moment valencià ha sigut a 5 minuts del final del quart, amb un 2+1 de Prepelic. Però, a partir d'ací, parcial de 15 a 4 per als alemanys (61-55). A poc a poc, els de Ponsarnau s'ha acostat al marcador i han pogut tancar el quart en empat a 62, però Hermannsson ha errat el tir.

En el definitiu, el València ha patit una apagada generalitzada en els últims dos minuts. Sense reacció, ha perdut balons incomprensibles en atac. Dubljevic ha errat tirs clars i han patit l'huracà anotador de l'exvalencianista Lucic. Decebedors últims instants sense recursos ofensius i amb desesperació. Una impotència que s'ha registrat amb la falta antiesportiva de Derrick Williams, que ha acabat de sentenciar el partit.

El València Basket afronta la pròxima setmana dues noves cites, contra el Panathinaikos i contra el Maccabi, ara amb 4 victòries i 3 derrotes en l'Eurolliga.