La Copa del Rei, més prop

El València Basket s'ha imposat al Manresa 103-92 i ja és huité en la Lliga

Dubljevic celebra una acció
Dubljevic celebra una acció / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha fet els deures i ha posat peu i mig en la Copa del Rei de Badalona. L'equip taronja ha guanyat el Manresa per 103-92 i ha aprofitat les derrotes del Bilbao Basket i el Breogán per a situar-se huité en la Lliga ACB a falta de només una jornada perquè acabe la primera volta.

El València Basket ha començat dominant el partit amb un Bojan Dubljevic molt concentrat i amb ganes de treballar en la pintura. El primer avantatge important dels taronja (21-9, min 7) ha arribat gràcies al rebot ofensiu. Però de nou l’equip taronja s’ha mostrat irregular, coincidint amb el descans del pivot montenegrí i l’entrada a pista de Harper.

El segon quart dels de Mumbrú ha sigut un despropòsit, amb nombroses pèrdues de baló, falta d’intensitat en defensa i errades en atac. Tot açò ha permés que el Manresa poguera córrer i es fera amb la iniciativa en el partit. El parcial del quart ha sigut de 19 a 36 a favor dels de Pedro Martínez, que se n’han anat al descans amb 11 punts d’avantatge (42-53).

En la segona part, Mumbrú ha optat per donar entrada a Jones, després que el jugador no participara en cap partit d’Eurolliga d’aquesta setmana. El base nord-americà ha ordenat el joc taronja i el València Basket ha tornat a funcionar. Dubljevic i López-Arostegui han trobat l’anella amb facilitat i el partit s’ha tornat a capgirar (76-74, min. 31). A partir d’aquest moment, l’equip valencià ja no ha deixat escapar el duel (103-92).

Amb aquest resultat, l'equip taronja empata a huit victòries amb el Bilbao, el Breogán i l'Obradoiro, però és huité perquè té millor basket-average. Els dos últims bitllets per a la Copa del Rei es decidiran el cap de setmana que ve. El València Basket estarà en la cita de Badalona si s’imposa al Saragossa a la Fonteta, però ho podria fer fins i tot perdent, si els seus tres rivals perden. De fet, juguen contra els tres primers classificats: el Bilbao visita el Barça, el Breogán jugarà contra el Madrid i l'Obradoiro rebrà el Baskonia.