Es compleixen 25 anys de la Copa del Rei del València Basket

Derrotaren en la final el Pinturas Bruguer Badalona per 89 a 75

Es compleixen 25 anys de la Copa del Rei del Pamesa

Aquest 2 de febrer de 2023 es compleixen 25 anys d'una de les grans gestes del bàsquet valencià. Un quart de segle de la primera i, fins ara, única Copa del Rei que el Pamesa València (actualment València Basket) ha guanyat en la seua història.

Va ser en 1998, al pavelló poliesportiu Pisuerga de Valladolid i en la gran final van derrotar el Pinturas Bruguer Badalona (actualment Joventut de Badalona) per un contundent 89 a 75; en què el màxim anotador va ser Swinson amb 19 punts i en què Nacho Rodilla, comentarista d'aquesta casa, va aconseguir capturar 7 rebots.

Els jugadors del Pamesa València celebren el títol
Els jugadors del Pamesa València celebren el títol

Precisament, l'exjugador de Llíria es va proclamar MVP d'un torneig en què el Pamesa València ja havia derrotat dos grans equips en quarts i semifinals. En primera ronda, l'equip entrenat pel difunt Miki Vukovic va guanyar el TAU Ceràmica per 72 a 64 i en segona, l'equip que exercia de local, el Fórum Valladolid per 78 a 73.

Víctor Luengo alça el títol de la Copa del Rei
Víctor Luengo alça el títol de la Copa del Rei

Des d'aquell any, el València Basket no ha aconseguit el trofeu cap volta més, encara que ha pogut arribar a la final en quatre ocasions. L'última en la temporada 2016-2017 quan van perdre contra el Reial Madrid per 97 a 95.

També et pot interessar

stats