Comença l'era Wembanyama

El francés, cridat a canviar el destí de l'NBA, ha sigut escollit en el número 1 del draft

Wembanyama, elegit en el número 1 del draft de l'NBA
Wembanyama, elegit en el número 1 del 'draft' de l'NBA / JUSTIN LANE

El prodigi francés Victor Wembanyama, el jove més esperat en l'NBA des que LeBron James va aterrar en la lliga fa 20 anys, ha regnat aquest dijous en el draft amb el número u i, de la mà dels San Antonio Spurs, aspira ara a revolucionar la lliga de dalt a baix.

De 2,23 metres d'alçada i amb dènou anys, Wembanyama pot anotar de tres i en la mitjana distància, maneja la pilota amb una tremenda habilitat i rapidesa per a un jugador de les seues dimensions, es desplaça amb molta agilitat i soltesa, resulta molt perillós en l'u contra un (no sols en el pal) i és també una important amenaça d'intimidació en defensa.

Wembanyama jugarà a les ordres d'un tècnic llegendari com Gregg Popovich en uns Spurs que van ser el pitjor equip de l'Oest la temporada passada amb un balanç de 22-60.

Malgrat que ara no passa pel seu millor moment, Sant Antonio és considerada com una de les franquícies millors gestionades de les últimes dècades i té a més una gran experiència triant a pivots en el primer lloc, ja que David Robinson (1987) i Tim Duncan (1997) van canviar per sempre la història d'aquest equip amb cinc títols entre 1999 i 2014.

Wembanyama, MVP de la lliga francesa amb els Metropolitans 92 aquest curs, és el segon jugador més alt a ser número del draft de l'NBA, només per darrere del xinés Yao Ming.

Encara que el desembarcament de Wembanyama en l'NBA ha eclipsat en certa manera la resta del draft, que s'ha celebrat en el Barclays Center dels Brooklyn Nets a Nova York, hi havia també bastant expectació per veure a qui triaven els Charlotte Hornets en el número dos.

Finalment, l'afortunat ha sigut l'aler Brandon Miller, la qual cosa va portar al tres i als Portland Trail Blazers el base Scoot Henderson.

També et pot interessar

stats