Cinc jugadors taronja estaran en els Jocs Olímpics de París

No hi ha cap valencià en les llistes de Scariolo i Méndez però sí en el 3x3

Les 12 i els 12 que representaran Espanya a París
Les 12 i els 12 que representaran Espanya a París / Federació Espanyola de Bàsquet

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha anunciat la llista dels 24 jugadors, 12 de l'equip masculí i 12 del femení, que disputaran els Jocs Olímpics de París.

En total, hi ha cinc jugadors del València Basket. Sergio Scariolo ha comptat amb Xavi López-Arostegui i Jaime Pradilla mentre que Miguel Méndez s'emporta a Alba Torrens, Leticia Romero i Queralt Casas.

L'entrada d'Álex Abrines i l'absència de Juan Núñez és la principal novetat del combinat masculí respecte dels que van estar en el preolímpic de València.

Núñez, recentment elegit en el draft de l'NBA pels San Antonio Spurs, serà reserva juntament amb Joel Parra, i podrà ser tingut en compte en cas d'algun contratemps físic dels dotze seleccionats.

Quarts Jocs d'Alba Torrens

En la sisena participació olímpica de la selecció femenina tornarà a estar Alba Torrens, que participarà en els seus quarts Jocs Olímpics (Pequín 2008, Rio de Janeiro 2016 i Tòquio 2021), i iguala Laia Palau com les jugadores amb més participacions olímpiques.

Alba Torrens arribarà a París també com la màxima anotadora de la història dels Jocs Olímpics, amb 226 punts; i amb el rècord de punts en un partit, 32 contra la Xina a Rio (Brasil).

Dos valencianes en el 3x3

La seleccionadora Ana Junyer ha decidit el quartet que defensarà a Espanya en el bàsquet 3x3, entre les quals estaran les valencianes Vega Gimeno i Sandra Ygueravide. Completen l'equip Gracia Alonso d'Ermini i Juana Camilión.

Seran les mateixes jugadores que van aconseguir la classificació en el Preolímpic de Debrecen (Hongria) i les que es van classificar a Copenhaguen (Dinamarca) per a la Copa d'Europa de Viena del mes d'agost. Un equip que va disputar també l'Europeu de Jerusalem del passat mes de setembre, aconseguint la medalla de plata.

També et pot interessar

stats