El Bilbao trau els colors al València Basket a la Fonteta (79-85)

L'equip taronja, sense ritme ni intensitat, ha anat a remolc durant tot el partit i ha encaixat la huitena derrota en els deu últims partits

Chris Jones intenta desfer-se de la marca de Renfroe
Chris Jones intenta desfer-se de la marca de Renfroe / Miguel Ángel Polo

S’encenen totes les alarmes en el València Basket. L’equip taronja no ha pogut superar un rival prou accessible, el Bilbao Basket, que arribava després d’haver perdut els sis últims partits en l'ACB. I l'equip de Jaume Ponsarnau s'ha endut el triomf de la Fonteta (79-85) per a agreujar la crisi dels de Mumbrú.

El duel ha començat amb un 0 a 9 per als bascos, amb un Kileya-Jones imparable. Un triple de Puerto ha trencat el parcial i a partir d’ací els taronja han començat a funcionar. Amb Jovic a la pista per primera vegada en molt de temps, l’equip valencià capgirava el resultat (16-15). Seria l’única vegada que el València Basket es posava per davant. El primer quart ha acabat en 17-19 a favor dels de Ponsarnau.

El Bilbao Basket ha trobat més efectius en atac en el segon quart. Pantzar acompanyava Kileya-Jones per a posar el +13 en el marcador (21-34). Amb un punt més d’intensitat en defensa i l’encert de Davies, els valencians han aconseguit reduir distàncies en el descans (39-43).

En la represa, el ritme del partit l’ha continuat marcant el Bilbao Basket. Ojeleye i Jones han acostat els taronja a un punt (59-60), però la remuntada no s'acabava de fer efectiva. La falta d’encert en el tir exterior i les pèrdues en moments importants han penalitzat el València Basket cada vegada que intentaven reenganxar-se al duel. Un últim esforç de Davies es quedava sense premi en els minuts finals del partit. Nova derrota del València Basket (79-85) i preocupació per l’estat anímic de l’equip, que aquesta setmana té jornada doble en l’Eurolliga.