El Benicarló i el València Basket jugaran els play-offs d'ascens a LEB Or

L'Alginet ha aconseguit evitar el descens directe amb una victòria contra el Zentro i dispturà la promoció de descens

Els jugadors del Benicarló (esquerra) i del filal del València Basket (dreta)
Els jugadors del Benicarló (esquerra) i del filal del València Basket (dreta) / Twitter

El filial de València Basket i el CB Mi Arquitecto Benicarló disputaran la promoció d'ascens a la Lliga Leb Or, la segona màxima competició del bàsquet espanyol.

L'equip del Baix Maestrat ja tenia la classificació matemàtica i en l'últim partit, disputat a Cartagena, ha perdut 79-66. En la primera fase dels play-offs s'enfrontaran al CAM Enrique Soler de Melilla.

El València Basket entrenat per Xavi Albert arribava amb moltes opcions a aquesta última jornada davant La Roda, aconseguia classificar-se i, a més, en la millor posició possible, gràcies a la victòria per 105 a 91. El rival per a huitens és el Tizona de Burgos, 4t de la Lliga Oest.

En l'últim partit de la fase regular, un Millán Jiménez d'una altra galàxia, amb 45 punts i 52 punts de valoració, ha obrat la remuntada en l'últim quart després que els visitants s'avançaren i amb la seua màgia l'equip obtenia el triomf en la segona pròrroga.

També es jugava moltes coses en l'últim partit el Safir Fruits Alginet, que amb la victòria contra el Zentro Basket de Madrid (78-69) evita el descens directe. Jugarà el play-off de descens en una eliminatòria a doble partit contra Algesires.

La fase d'ascens a LEB Or consta de huitens, quarts i semifinals i es juguen a doble partit, i el de tornada en el camp de l'equip millor classificat al final de la Lliga regular. Els vencedors de les eliminatòries de huitens més l'equip perdedor del duel entre els dos primers de cada grup disputen els quarts de final. En semifinals, els dos guanyadors ascendiran a la categoria de plata del bàsquet nacional.