Bèlgica sorprén Espanya (73-83)

L'equip de Sergio Scariolo ha patit la primera derrota en l'EuroBasket i es complica el primer lloc del grup A

Alberto Díaz lluita per un rebot
Alberto Díaz lluita per un rebot / Alberto Nevado (Feb)

La selecció espanyola de bàsquet ha patit una entropessada inesperada en la tercera jornada del grup A de l'EuroBasket. Després de dues victòries convincents, l'equip de Sergio Scariolo ha perdut contra Bèlgica 73-83 i se li compliquen les opcions de ser primer de grup.

Espanya no s'ha trobat còmoda en cap moment i sempre ha hagut d'anar a contracorrent davant d'un equip molt físic que no li ha permés trobar el ritme en atac, una faceta en què hi ha hagut una falta d'idees preocupant. Els d'Scariolo s'han relaxat contra un equip teòricament inferior i han pagat la falta d'agressivitat defensiva que van mostrar contra Geòrgia.

Els belgues han anat pràcticament sempre per davant, a excepció d'un moment puntual en el segon quart en què Espanya ha aconseguit apujar el ritme amb un parcial de 12-0, que li ha donat un màxim avantatge de nou punts (26-17). Però la reacció del rival ha tornat a deixar el marcador igualat en el descans (33-32).

En la represa, Espanya ha tornat a mostrar els mateixos defectes que en l'inici de partit, i tot i que ha arribat a posar-se per davant a poc per al final amb un triple de Xabi López-Arostegui (60-59), ha acabat cedint contra un equip més intens i més convençut del que estava fent. Willy Hernangómez ha tornat a ser el millor espanyol amb 18 punts, mentre que els taronja López-Arostegui i Pradilla han aportat, respectivament, 8 i 3 punts.