El bàsquet femení valencià torna a l'elit

El València Bàsquet ascendeix a la màxima categoria del bàsquet espanyol, la Lliga Femenina 1, després de guanyar el Celta Zorka per 51-54.

Celebració de l'ascens
Celebració de l'ascens / Miguel Ángel Polo

La històrica victòria del València Bàsquet davant el Celta Zorka per 51-54 a la Fonteta de Sant Lluís, davant més de 6.000 espectadors, ha dut el conjunt taronja a l'ascens a la màxima categoria del bàsquet espanyol, la Lliga Femenina 1.

L'entrenador del València Basket, Rubén Burgos, ha mostrat la seua alegria per la gesta de l'equip taronja. Per a mi és un orgull i un plaer aconseguir l'ascens, però treballar amb elles dia a dia també ho és".

Gràcies a aquestes jugadores d'elit, el bàsquet valencià torna al primer nivell de la competició nacional. El mític Dorna Godella, a principis dels anys noranta, va ser el pioner i, a més, es va convertir en el primer equip espanyol a guanyar l'anomenada Copa d'Europa, mèrit que només havia assolit abans l'equip masculí del Reial Madrid. El Dorna no en tingué prou, i en va dur dues més a les seues vitrines, a les quals va afegir sis lligues i quatre copes de la Reina.

El relleu de l'èxit el va reprendre el Ros Casares, que va guanyar huit vegades la Lliga Femenina, set copes de la Reina i sis edicions de la Supercopa d'Espanya. Tot i haver-se convertit en el millor equip d'Europa, el Ros Casares no pogué continuar endavant i ara, sis anys després que acabara aquell malson, el València Basket ha aconseguit col·locar un altre equip valencià entre els millors.

El conjunt taronja és un equip amb jugadores valencianes que Rubén Burgos ha convertit en estreles. "És un orgull per a mi, com a valencià, que la nostra plantilla tinga cada dia més jugadores valencianes, i, si pot ser, més jugadores del nostre planter."

Segons Burgos, l'Alqueria del Basket està per a nodrir de jugadores valencianes el primer equip i, per què no, la selecció espanyola. "L'objectiu fa poc més d'un any era impensable i ara per ara pot garantir un futur per a totes les xiquetes del planter que, actualment, es formen a L'Alqueria", ha explicat.

També et pot interessar

stats