Baskonia-València Basket: un vell conegut per a començar la temporada

L’equip taronja inicia la lliga contra l’equip que el va apartar de la final del play-off a la Fonteta.

Jaume Ponsarnau, durant un temps mort amb l'equip
Jaume Ponsarnau, durant un temps mort amb l'equip / @valenciabasket

El València Basket inicia aquest diumenge (18:30 h) al pavelló Fernando Buesa Arena de Vitòria una nova i il·lusionant temporada amb una plantilla reforçada per a fer un salt de qualitat. El rival serà el sempre complicat Baskonia de Dusko Ivanovic, vigent campió, i l'equip que va apartar els taronja de la final de la passada lliga.

L'equip valencià afronta aquesta nova campanya amb les incorporacions del base Martin Hermannsson, de l'escorta Klemen Prepelic, de l'ala Nikola Kalinic i dels interiors Jaime Pradilla i Derrick Williams. Amb aquests fitxatges i la continuïtat dels jugadors més destacats, a excepció de l'ala Alberto Abalde, s'espera que els taronja tinguen una major capacitat física, i que això puga augmentar el nivell defensiu i també els recursos ofensius, especialment per al joc estàtic. Al capdavant de la banqueta estarà Jaume Ponsarnau, en la seua tercera temporada en el club.

El València Basket afronta l'inici lliguer amb bones sensacions, ja que ha acabat la pretemporada invicte. De fet, en els dos últims partits contra rivals d'Eurolliga, el Bayern de Munic i l'Asvel Villeurbanne, els de Ponsarnau van guanyar amb solvència i es van endur el torneig amistós de pretemporada de l'Eurolliga.

Tot i això, Vitòria no és una plaça fàcil. L'equip taronja no guanya allí en lliga regular des de desembre de 2013, quan ho va fer per un ajustat 78-79. De fet, en els enfrontaments entre els dos equips, el factor pista sol resultar determinant: en els últims 20 duels entre el València i el Baskonia només s'han registrat dues victòries visitants, una de cada equip i les dos en Eurolliga. Tot això, tenint en compte que en l'últim duel del play-off de lliga, la Fonteta es considerava pista neutral.

Recordeu que podreu seguir la retransmissió del partit en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda a partir de les 18:30 h, amb Jordi Sanchis, Raül Pina, la narració de Samuel Borja i els comentaris de Nacho Rodilla.

També et pot interessar

stats