El Baskonia es proclama campió de la Lliga ACB

Els vitorians guanyen el Barça per 69-67 en un disputat partit al pavelló Font de Sant Lluís.

El Baskonia celebra la victòria
El Baskonia celebra la victòria

El Baskonia s'ha proclamat campió de la Lliga ACB en guanyar el Barça en la final, per 69-67, al pavelló Font de Sant Lluís. Els vitorians s'enduen així la quarta lliga de la seua història, deu anys després d'aconseguir-la per última vegada. Ha sigut un duel ajustat entre els dos equips del grup A, que s'ha resolt a tres segons del final amb una cistella de l'argentí Luca Vildoza.

L'equip de Duško Ivanović ha basat el triomf en la defensa, el rebot i la inspiració de Vildoza, proclamat MPV de la final. Ara bé, els vitorians han patit per a obtindre el títol, després d'anar a remolc del rival, remuntar en l'últim quart i aguantar un Barça perdut en atac després que Mirotić, amb cinc faltes, ha quedat eliminat en el tram final. Els catalans no han pogut frenar ni Vildoza, ni Shengelia ni Diop.

És el tercer títol de lliga que el Baskonia aconsegueix amb Ivanović a la banqueta. El tècnic va arribar de nou a l'equip al desembre, en substitució de Perasović, i ha dut l'equip al més alt del campionat, després d'estar absent en la Copa i cancel·lada l'Eurolliga.

Amb aquest partit ha conclòs una fase final excepcional al Font de Sant Lluís, on s'han viscut 33 duels en 14 dies, a porta tancada, entre els 12 primers equips de la classificació. Ha sigut un final de Lliga ACB atípic com a conseqüència de la pandèmia de Covid-19, que ha sigut possible gràcies a l'estricta bambolla sanitària que ha desenvolupat l'amfitrió, el València Basket, per a protegir tots els participants.

També et pot interessar

stats